Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság meghosszabbításáról, az új kérelmek benyújtásáról

Tájékoztatom az érintetteket, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről szóló 2022. évi V. törvény 106. § (b) pontja értelmében a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvény 96. § (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A 2020. november 4-e és 2022. június 30-a között lejáró
a) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság,
b) a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat hatálya

2022. augusztus 31-éig meghosszabbodik.

Fentiekre tekintettel felhívom a figyelmet, hogy a jogosultság ismételt megállapítása érdekében azoknak, akiknél a jogosultsági feltételek továbbra is fennállnak, 2022. augusztus 31. napja előtt új kérelmet kell benyújtaniuk.

A fent megjelölt időszakban érvényes, 2022. augusztus 31-én megszűnő jogosultságok meghosszabbítása a már korábban megszokott módon, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megállapításához és felülvizsgálatához, és a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet fennállásának megállapításához szükséges formanyomtatvány kitöltésével történik.

Kérjük, hogy a kérelmeket lehetőség szerint minél előbb szíveskedjenek benyújtani.

Kérelmeket benyújtani ügyfélfogadási időben, a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatal 5. szobában Berki Katalin ügyintézőnél lehet, további tájékoztatás kérhető az 28/450-204 telefonszámon, illetve az igazgatas2@nagytarcsa.hu e-mail címen.

Tisztelettel:
Kavaleczné dr. Komolai Edina
jegyző