Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete

Egyesület neve: Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete

Vezetője: Papp János nyugállományú ezredes elnök

Alapítás éve: 2002

E-mail: papp.janos951@gmail.com

Telefon: +36305351101

Honlap: https://nyhnte.5mp.eu/web.php?a=nyhnte

Taglétszám: 152 fő

A törvényességet betartva, politikai pártoktól, csoportosulásoktól függetlenül biztosítják a fegyveres szervek nyugállományú (hivatásos és közalkalmazott, illetve özvegyük) tagjai és az egyesület munkájában résztvevő közvetlen családtagjai számára a lehetőséget a fegyveres szervekhez való kötődés fenntartására, erősítésére és a szervezett közösségi életre.

Tevékenység:

Társadalmilag és egyénileg egyaránt hasznos elfoglaltság megteremtése, a nyugdíjasokat érintő közérdekű és egyéni problémák megoldásának elősegítése. Önállóan a helyőrségben és Budapest lehetőségeit kihasználva szervezni a művelődést, a szórakozást és pihenést szolgáló programokat. Ápolni a hazafiasság eszméjét, a honvédő hagyományok őrzését, történelmünk kiemelkedő katonaszemélyiségeinek emlékét. Támogatni és ösztönözni a magyar földön, vagy más népek földjén elesett magyar katonák emlékének megőrzését. Hadisír gondozás a nagytarcsai temetőben. Méltóképpen megemlékezni nemzeti ünnepeinkről, kiemelkedő személyekről. Részt venni a község közösségi rendezvényein.

Alapszabályunk alapján az egyesület tagja lehet: „Minden olyan magyar állampolgár, aki elfogadja az egyesület célkitűzéseit és vállalja az alapszabály szerinti kötelezettségek teljesítését.” Az új jelentkező belépési nyilatkozat kitöltésével kérheti felvételét, melyet az elnökséghez kell benyújtani.