Macskaivartalanítási program 2024

Macskaivartalanítási program 2024

 

Jelentkezesi-lap-es-adatkezelesi-tajekoztato-macskaivartalanitas-2023-1

 

Általános információk

A macskák túlzott elszaporodása miatt a Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítvány közös szervezése alapján meghirdeti macskaivartalanítási akcióját.

 

Jelentkezési határidő: 2024. május 15. napjáig

 

Az ivartalanítási műtétet a Kerepes-Vet Állatgyógyászati Központ Kft. végzi a 2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 71. (Petőfi utcáról nyílik) címen található Tarcsa-Vet Állatgyógyászati Központjában.

 

Ivartalanítás költségei

A macskaivartalanítás költségét Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítvány közösen vállalja át azzal a feltétellel, hogy az állattartó megfizeti – a műtétet elvégző orvosnál – a műtét során az állatra kerülő, külső és belső élősködőktől mentesítő, bőrre csepegtethető NexGard Combo L cseppek költségét, melynek összege 5.100,- Ft/állat.

 

Állattartó szállítási feladata

Az állattartó köteles – egy előre egyeztetett időpontban – a macskát a 2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 71. (Petőfi utcáról nyílik) címen található Tarcsa-Vet Állatgyógyászati Központba koplaltatva, jól zárható, merev falú macskahordozó dobozban elszállítani (pl. macskahordozóban), majd a műtét után az állat hazaszállításáról gondoskodni.

 

Az előre egyeztetett napon az állatot 13:00 órára kell a Tarcsa-Vet Állatgyógyászati Központba szállítani.

 

Állattartó műtét utáni kötelezettsége

A műtétet követően, amíg még nem ment ki teljesen az altatószerek hatása, az állattartó köteles az állatot a zárt hordozóban tartani, továbbá étel, ital nem adható részére.

 

Nőstény macskáknál a műtéti sebet otthon műtéti védőgallér viselésével óvni kell, megakadályozva, hogy a macska az érdes nyelvével elérve szétnyalja a műtött területet.

 

Gyulladás, váladékozás esetén az állattartó köteles a macskát kontroll vizsgálatra visszavinni az állatorvoshoz.

 

A nőstény macskát köteles az állattartó varratszedésre visszavinni az állatorvoshoz a műtétet követő 10. nap után.

 

Jelentkezésre jogosultak köre, jelentkezés menete

A macskaivartalanítási programban a nagytarcsai állandó lakóhellyel vagy bejelentett, érvényes tartózkodási hellyel rendelkező állattartók vehetnek részt.

 

Az állatnak a jelentkezési határidő végéig el kell érnie a 6 hónapos kort és a 2,5 kg testtömeget.

 

Az akcióban részt venni az erre a célra rendelkezésre álló jelentkezési lap kitöltésével lehet, mely személyesen átvehető a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban, a 2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 71. címen található Tarcsa-Vet Állatorvosi Rendelőben, valamint elektronikus úton letölthető a Nagytarcsa Község Önkormányzata honlapjáról is.

 

A jelentkezési lap kizárólag személyesen adható le a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban vagy a 2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 71. címen található Tarcsa-Vet Állatgyógyászati Központban. A jelentkezési lapon feltüntetett adatok ellenőrzésével egyidejűleg az állattartó személyi igazolványának és a lakcímkártyájának bemutatása is szükséges.

A Nagytarcsai Polgármesteri Hivatalban történő jelentkezés esetén a jelentkezést követő 2 munkanapon belül köteles az állattartó az állatorvossal időpontot egyeztetni.

 

 

Egyéb szolgáltatások

A felelős állattartás jegyében a műtét után lehetőség van térítés ellenében a rendelő egyéb szolgáltatásait is igénybe venni.

Az alábbi szolgáltatok vehetők igénybe:

  • kedvezményes áron mikrochip beadása 6.600, Ft-ért (11.600,- Ft helyett),
  • oltási könyv kiállítása,
  • védőoltások beadása.

 

Egyéb információk

Amennyiben az orvosi beavatkozás során az állatnál bármiféle komplikáció lép fel, a Nagytarcsa Község Önkormányzatát és a Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítványt felelősség nem terheli.

 

Az állatorvos a műtét előtt az állatot megvizsgálja (ha ezt a macska engedi éber állapotban), és a vizsgálat eredménye alapján dönt az állat műthetőségéről.

 

Az adatkezelési tájékoztató a Nagytarcsa Község Önkormányzata honlapjáról letölthető.