Főépítészi Ügyfélfogadás és Szakmai Konzultáció

Főépítész: Marsalné Kovács Judit

E-mail:marsaljudit@gmail.com

Telefon: +36-28/450-204/101; +36-28/450-204/105

A főépítész minden hónap első csütörtökén ügyfélfogadást tart 9:00 órától – 15:00 óráig, amire előzetesen időpontfoglalás szükséges a fenti telefonszámok valamelyikén vagy e-mailen.

Az igazgatási szünetre való tekintettel az első ügyfélfogadási nap: 2024.08.08.

A főépítész építtetők és tervezők részére az alábbi ügyekben nyújt segítséget:

  • vásárlást, beruházást megelőzően: az ingatlan kiválasztásában,
  • tervezést megelőzően: a tárgyi ingatlan beépíthetőségének kérdéseiben,
  • építési engedély benyújtását megelőzően: személyes tervegyeztetés keretében településképi szempontból fontos tervezési kérdésekben,
  • rendeltetésmód-változás tekintetében.

A települési főépítészi szakmai konzultáció legalább egy alkalommal kötelező az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 33/A. § szerinti egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység, helyi védett értéket érintő építési tevékenység, településképi szempontból meghatározó területen megvalósuló építési tevékenység esetében.

Településképi bejelentési eljárást kell lefolytatni csomagautomaták elhelyezése, nem emberi tartózkodásra szolgáló épületek építését, illetve elhelyezését megelőzően az építési engedélyhez nem kötött építési tevékenységek esetében, továbbá a rendeltetési egységek számának megváltoztatása esetében, ha a rendeltetésmódosítás nem tartozik az Étv. 57/F. §-ának hatálya alá.

Településképi véleményezési eljárást kell lefolytatni – ha törvény vagy kormányrendelet másként nem rendelkezik – építési-, összevont vagy fennmaradási engedélyezési eljárásokat megelőzően.

 

Javasoljuk, hogy építési szándék esetén előzetesen keressék fel a Főépítészt.