Közérdekű felhívás!

Lakossági bejelentés érkezett, mely szerint a helyi vagy környékbeli Családsegítő Szolgálat nevében idegenek pénzadományt gyűjtenek a településen. Nagytarcsa Község Önkormányzata ezúton értesíti a lakosokat, hogy nem adott senkinek, semmilyen megbízást, pénzadomány gyűjtésére.

A településen megjelentek áladomány-gyűjtők, vagy az úgynevezett „utazó bűnözők” is, akik célja az, hogy a lakásokba, házakhoz becsengetve, különböző indokokkal bejutva értékeket lopjanak el, vagy pénzt csaljanak ki a lakóktól. Mindig célszerű gyanakvással élni az ilyen személyekkel szemben. Amennyiben bárki hivatalos személynek adja ki magát, legyenek gyanakvóak, mindig kérjék el és ellenőrizzék a fényképes igazolványt, a megbízási szerződést! Idegeneket semmi esetre se engedjenek be a lakásukba! Nagycímletű pénzt soha, ne váltsanak fel, hiszen ilyen kérések esetén alappal lehet attól tartani, hogy a felváltandó bankjegy hamis. Ne feledjék: a számlákat ma már minden esetben csekken vagy bankon keresztül kell kiegyenlíteni. Az esetlegesen elkövetett bűncselekmények felderítése, megelőzése érdekében az idegen személyek gépkocsijának rendszámát írják fel.

Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107, vagy 112-es telefonszámom, hívják segítségül szomszédjaikat, jó
ismerőseiket.

Nagytarcsa, 2011. március 10.