Téli csúszásmentesítési kötelezettség

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Minden évben, úgy most is fontosnak tartjuk tájékoztatni a lakosságot arról, hogy a  12/2004.(IX.22.) számú önkormányzati rendelet 5. § (1)a)pontja értelmében:

„/1/ Az ingatlantulajdonosnak (továbbiakban: tulajdonos) a közterület tisztántartásával, a zöldterület, park ápolásával kapcsolatos feladatai:

a) az ingatlan előtti (úszótelek esetén az épület körüli) járdának, (járda hiányában egy méter széles területsávnak), a járda melletti zöldsáv úttestig terjedő teljes területének, legfeljebb az épület 10 (tíz) méteres körzetén belüli területének a gondozása, tisztántartása, szemét- és gyommentesítése, a hó eltakarítása és síkosság mentesítése. Ha az ingatlannak két közúttal is érintkezése van, a feladatok mindkét irányra vonatkoznak.”

Az a tulajdonos, aki az említett kötelezettségének nem tesz eleget, szabálysértést követ el, ami alapján 50.000.- Ft pénzbírsággal sújtható. A közterületi járdán bekövetkező balesetek miatt az érintett ingatlantulajdonost terheli a keletkező kártérítési kötelezettség.

Kérjük, előzzük meg a bajt, tartsuk tisztán a járdákat.

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály