Ünnepi köszöntő

Advent és karácsony idején keressük a fényt, gyertyát gyújtunk, és a legsötétebb napokban próbáljuk megtalálni a jót. Az éjszakák egyre hosszabbak, a nappalok egyre rövidülnek, és a végén, a leghosszabb éjszakán megszületik a kisded, akinek a világra jövetele a legfőbb remény, a legnagyobb jó, maga a fény a keresztény hit szerint.

Ilyenkor Jézus krisztus születésére emlékezik a keresztény világ, mely korunkban a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe is.

A karácsony nemcsak a keresztény emberek számára fontos ünnep, hanem a világon mindenhol örömnap. Eredeti üzenete valamiért az évek során kicsit elveszett, a szeretet időnként elhalványulni látszik. Fényét azzal tudjuk erősíteni, ha a karácsonyfa alá az ajándékokkal együtt elhelyezzük szívünk szétáradó szeretetét is. Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk.

Ilyenkor még erősebben érezzük, szükségünk van egymásra. A karácsonyfa alatt gondoljunk gyermekeink, szeretteink örömére, gondoljunk elesett embertársainkra, kiknek segítséget nyújthatunk, s gondoljunk azokra is, akik már sajnos nem lehetnek velünk.

Kívánom, hogy legalább ezen a legszebb ünnepen felejtsünk el minden bajt, gondot, bánatot, szeressünk, öleljünk, és nagyon-nagyon örüljünk, hogy az angyalaink még nem láthatatlanok.

Kedves Nagytarcsaiak!

Az ünnep emelkedett perceiben magam és a Képviselő-testület nevében áldott, szeretetteljes, boldog karácsonyt és egészségben, sikerekben, eredményekben gazdag Boldog Új Esztendőt kívánok!

Szeretettel:

Rimóczi Sándor Vilmos
polgármester