Újra használható a HEMO!

MEGÍGÉRTÜK, MEGCSINÁLTUK!
Használhatóvá tettük a HEMO-t!
„Örömmel értesítem Önöket, hogy a Művelődési Ház (HEMO) elkészült!” – jelentette be két és fél évvel ezelőtt (2020. december 4-én) a fideszes Rimóczi Sándor Vilmos polgármester. Mára azonban világossá vált: 2020-ban mégsem készült el az épület, ráadásul azóta további – 20 millió forintot is meghaladó összegű – hosszadalmas munkálatokra volt szükség ahhoz, hogy a biztonságos üzemeltetés feltétele biztosított legyen, és végre a nagytarcsai lakosság – a Grundhoz hasonlóan – ténylegesen használatba vehesse.
2022 nyarán nemcsak a Grund visszavétele, vagy az ivóvízfejlesztéssel kapcsolatos nagyobb infrastrukturális beruházások elindítása szerepelt vállalásaink közt, hanem a nagy késlekedéssel küzdő HEMO-beruházás szakmai alapokra helyezése is. Tavaly óta sikeresen lezajlott a szükséges tervek elkészítése és felülvizsgálata, a pályáztatás, az engedélyezési eljárás és a kivitelezés is.
Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy ígéretünkhöz híven a HEMO-t is visszaadhatjuk Nagytarcsának, hiszen újra használható mindenkinek! A beruházást követően létrejön egy kulturált közösségi tér, ami otthont adhat számos helyi rendezvénynek. Természetesen a lakosság részéről is lehetséges bérbe venni egyes termeket, amennyiben az nem ütközik egyéb rendezvénnyel.
Ünnepélyes átadó hamarosan.
A HEMO-val kapcsolatos programokról, illetve a bérléssel kapcsolatos kérdésekben Vörös István közművelődési referens nyújt segítséget a kozmuvelodes@nagytarcsa.hu email címen, illetve a +36 20 488 4596 telefonszámon.
Köszönjük!
Nagytarcsa Község Önkormányzatának képviselő-testülete