Tájékoztatás

Kedves Nagytarcsaiak!

Sok tennivalónk van Nagytarcsáért, így hétfőn – egy több mint 7 órás maratoni ülés keretében – mintegy 50 napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület. Ezek közül kérjük engedjék meg, hogy a leginkább közérdeklődésre számot tartó témákban röviden ismertessük a főbb döntéseket:
1. Az itt élők biztonsága továbbra is az egyik legfontosabb törekvésünk. Ennek érdekében fejlesztjük a kamerarendszert. A fejlesztés során nemcsak szoftverfrissítés, hanem stabilabb üzemeltetés és karbantartás várható. Emellett korszerű riasztási és felügyeleti rendszer épül. Az elmúlt időszakban tapasztalható bűnügyekben is nagy szolgálatot tettek az eszközök, ezért nem is kérdés a korszerűsítés.
2. A képviselő-testület döntött a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről (2022. december 22. – és 2023. január 6-a között), igazodva az állami munkaszünethez. Ebben az időszakban az ügyfélfogadás szünetel. Ennek egyik legfőbb indoka a kiadáscsökkentés. Korábban tájékoztattuk a lakosságot az egyes önkormányzati intézmények energiamegtakarítási intézkedéseiről.
3. A Nagytarcsai Közszolgáltató Nonprofit Kft. kapcsán is elindult a rendbetétel. Igyekszünk a végre törvényes és gazdaságos működést helyreállítani. Ennek során új, tenni akaró felügyelő bizottsági tagokat választottunk és az átláthatóság érdekében végre szakszerű pénzügyi beszámolót kaptunk. Foglalkoztunk a jogi keretek meghatározásával a közszolgáltatási szerződésben, illetve működési támogatást is biztosítottunk.
4. Valamennyi képviselőnk részt vett korábban is a helyi civil közösségek mindennapjaiban. A kulturális-szociális érzékenység alapvető meghatározója a testületnek, ezért ennek egyik elemeként elfogadtuk az Önkormányzat 2023-as Közművelődési Munkatervét. A szakmai anyag a közösségépítést, a kultúraközvetítést, a közösségi tér fontosságát, a hagyományőrzést, a pályázati rendszert és egyéb érdekes programokat, lehetőségeket fogalmaz meg, amelyek megfelelő irányt jelenthetnek a közeljövőben.
Emellett további 30-40 témában is sikerült előrébb lépnünk az ülésen, amelyek érdemben elősegíthetik az itt élők mindennapjait.
Valamennyi határozat hamarosan elérhető lesz a www.nagytarcsa.hu oldalon.

Köszönjük a bizalmat!
Nagytarcsa Község Önkormányzata
Gulyás Tamás István polgármester