Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus fertőzés elleni védekezés feladatainak ellátása során a Helyi Védelmi Bizottság döntése alapján az alábbi feladatokat rendelem el:

  • A COVID 19 vírus elleni védekezési feladatok ellátásának folytatását;
  • Normál időszak feladatainak ellátását;
  • Az Önkormányzat és intézményeinek a napi védekezés és normál feladatait ellátó személyek COVID 19 vírus ellenőrző tesztelés végrehajtását;
  • Korábbi intézkedéseknek megfelelően piac megtartását a Rákóczi u. 35. (Hangyaudvar) alatt 10.00-17.00 óráig. A piac zavartalan működéséhez 2 fő ügyeletes munkatársat a Közszolgáltató Kft. biztosítsa.

Tájékoztatás:

A veszélyhelyzet során ellátottak száma a mai napon: 26 fő, hatósági karanténban lévők szám: 4 fő, védekezés során eddig felhasznált költség: 6.613.617,- Ft.

A Belügyminisztérium tájékoztatása alapján lehetőség nyílt az Európai Szolidaritási Alapból pályázni a vészhelyzet kapcsán eddig keletkezett és 2020. július 10. napig tervezett kiadások támogatására, ezért a járvány elleni védekezésért felelős belügyminiszter kezdeményezte a pályázat összeállítását és benyújtását, amely célra adatkérő táblázat került összeállításra. Az adatszolgáltatásnak a Polgármesteri Hivatal eleget tesz.

Továbbá tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a szájmaszkok lakosság részére történő kiosztása folyamatos. Azon személyek, akik nem az egyszer használatos, hanem a textil alapanyagú szájmaszkot használják, azokat tájékoztatom, hogy az újrafelhasználás feltételeként a mosást 95 C0 fokon végezzék el és szárítás után magas hőfokú vasalással sterilizálják.

Továbbá nyomatékkal kérem a lakosságot, hogy az Operatív Törzs által javasolt védekezési feladatokat maradéktalanul tartsák be.

Tisztelettel:
Rimóczi Sándor Vilmos
polgármester, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke