FŐBB KÉPVISELŐ-TESTÜLETI DÖNTÉSEK – 07.10.

Kedves Lakosok!

Jó hírrel szolgálhatunk: 5 perccel a hétfői képviselő-testületi ülés előtt kaptuk a hírt, hogy végre megérkezett az állami hatóság tanúsítványa a bölcsőde folytatására. Ezért – vállalva a néhány perces csúszást az ülés kezdésekor – a képviselők arra kérték a Hivatalt, hogy sürgősségi indítvány keretében készüljön erről előterjesztés, és még az ülésen dönthessünk a kivitelezőről, hogy a munka mielőbb folytatódjon. Köszönjük a Hivatal gyors munkáját, a kivitelezőről döntés született, így a szerződés megköthető. Mint ismeretes, az állami bölcsőde kivitelezője 2022. tavaszán levonult. Azóta több tájékoztatást is adtunk a bölcsőde ügy helyzetéről, hiszen az átláthatóság minden lakost megillet. A képviselő-testület munkatempóján nem múlt: a nagytarcsai bölcsőde projektet nem hagyjuk veszni.

A bölcsőde mellett több téma is napirendre került hétfőn, ezek közül kérjük engedjék meg, hogy a leginkább közérdeklődésre számot tartó témákban röviden ismertessük a főbb döntéseket:

1. Ahogy múlt héten jeleztük, a HEMO biztonságosan használható, ünnepélyes átadó hamarosan. A mindennapokat nem befolyásolják az egyes gépészeti munkák, illetve az épület előtt található híd felújítása, amelyekről az ülésen döntöttünk.

2. A Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. nagyobb fordulatszámon működik, napközben több helyen is találkozhatunk munkatársaikkal. Sokrétű feladatain kívül több olyan állami feladatot is átvállal, amit gyorsan meg kell oldani, még ha nem is tartozik a feladatkörébe (pl. munkálatok a 3101-es út mentén). Az útjavítások mellett a közterületek és játszóterek rendberakása is megkezdődött, valamint folytatjuk a Grund rendezését is. Az ülésen az ehhez szükséges forrás biztosításáról döntöttünk.

3. A Kistemplom előtti buszmegálló bontása megtörtént. Hétfői ülésünkön a peron felújításáról döntöttünk. Reméljük mielőbb használatba vehető a lakosság részéről!

4. Előző ülésünkön a mozgásfejlesztés támogatására biztosítottunk TSMT torna fejlesztési lehetőséget, most pedig – a környező településekhez képest egyedülálló módon – pszichológus szakrendeléssel segítjük a Szociális Segítő munkáját. A képviselő-testület szociálisan érzékeny civil tagokból áll, ezért a szolgálatot egy új családsegítői státusszal is segítjük, hiszen a nagytarcsai ellátottak száma növekedett az elmúlt időszakban. Emellett döntöttünk a Szociális Segítő kapcsán az intézményekben fizetendő térítési díjakról is.

5. „Tiszta udvar, rendes ház”: köszönjük a sok pályázatot! Hétfőn a hagyományos és a modern kategóriában érkezett pályázatokat bíráltuk el. A pályázókat a Hivatal hamarosan kiértesíti, terveink szerint az ezzel járó elismerést az augusztus végi Liget Fesztiválon szeretnénk átadni.

6. Támogattuk a helyi futball klub indulását, illetve döntöttünk egy újabb kerékpárú megvalósításáról is. Így ősztől a gyermekek a Felsőrétről és a Füzesligetből is biztonságosabb úton juthatnak el az iskolába.

Valamennyi határozat hamarosan elérhető lesz a www.nagytarcsa.hu oldalon.

Köszönjük a bizalmat!

Nagytarcsa Község Önkormányzatának képviselő-testülete