Elkészült Nagytarcsa első kerékpárhálózat fejlesztési koncepciója

Az elmúlt években jogos kritika volt, hogy Nagytarcsa nem rendelkezik kerékpárhálózat fejlesztési koncepcióval, ezért sem beruházni, sem a kiírt pályázatokon nem tud részt venni.
Nagy örömünkre szolgál, hogy az új vezetés részéről bejelenthetjük: végre rendelkezésre áll egy olyan hatóságokkal egyeztetett, szakemberek által készített, regionálisan is összehangolt koncepció terv, ami alkalmas arra, hogy az elkövetkezendő években meghatározza a nagytarcsai kerékpárhálózat fejlesztési irányát (piros színnel jelölve). Az egyes lakóparkok lakó- pihenőövezetnek minősülnek, így azok kerékpárral megfelelően megközelíthetők. A koncepció ezért további területekre összpontosít a községen belül.
A koncepció terv jelenti azt az alapot, amelyhez a források és pályázati lehetőségek függvényében szakaszos kivitelezési tervek készülnek. Az előttünk álló években kiemelt célunk a környezetkímélő közlekedés fejlesztése, hogy mindannyian tiszta és fenntartható környezetben élhessünk. A kerékpáros közlekedés részarányának növekedése hozzájárul az életminőség javulásához, a gépjárműforgalom egy részének kiváltásával csökkenhetnek a dugók, javulhat a levegő minősége, a több kerékpározással járó napi rendszeres testmozgás pedig hozzájárul az egészség megőrzéséhez is.
Bízunk benne, hogy mielőbb meg tudjuk indítani ezek megvalósítását is, amelyek előtt az adott szakaszokról lakossági konzultációkat is fogunk tartani.
Nagytarcsa Község Önkormányzata
Gulyás Tamás István
polgármester