2024

1/2024 (I.03.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

 Vizsgálóbizottság felállítása Gulyás Tamás István polgármester hivatalba lépését követő tevékenységének jogszerűségi szempontból történő fegyelmi vizsgálatára Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester, Bardócz Gábor képviselő, Berna-Pataki Szandra képviselő, Jurics Jolán képviselő, Rédei Attila képviselő, Sándor Béla képviselő

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 7 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

2/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, a polgármestert érintetsége okán kizárja az első határozati javaslat szavazásából.

Határidő: azonnal

Felelős: polgármester

A Képviselő-testület 0 igen, 5 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTJA.

 

3/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a polgármester eskütételétől a 2023. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan, a polgármester írásban tett nyilatkozatai, kötelezettségvállalásai, valamint a kifizetések és kiadmányozások jogszerűségi szempontból történő vizsgálata miatt, a Kttv. 225/F. §-ának (1) bekezdése alapján fegyelmi vizsgálatot rendel el és a Kttv. 225/F. §-ának (2) bekezdése alapján 3 fős Vizsgálóbizottságot állít fel.

A Vizsgálóbizottság tagjai: Berna-Pataki Szandra, Bardócz Gábor, Rédei Attila képviselők.

A Vizsgálóbizottság elnöke: Berna-Pataki Szandra, a Pénzügyi Bizottság elnöke.

Határidő: azonnal

Felelős: a Vizsgálóbizottság elnöke

Felelős: polgármester, jegyző

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

4/2024. (I.03.) Képviselő-testületi határozat:

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, a polgármestert érintettsége okán kizárja a második határozati javaslat szavazásából.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 2 igen, 5 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTJA.

 

5/2024. (I.03.) Képviselő-testületi határozat:

A Vizsgálóbizottságnak különös tekintettel kell vizsgálnia azt, hogy a polgármester betartotta-e Nagytarcsa Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatában, Nagytarcsa Község Önkormányzata hatályos önkormányzati rendeleteiben és egyéb szabályzataiban foglaltakat, valamint azt, hogy a polgármester írásban tett nyilatkozatai, valamint a kötelezettségvállalás és kiadmányozás körében tett intézkedései a Vizsgált Időszakban megfeleltek-e a jogszabályoknak

Határidő: azonnal

Felelős: a Vizsgálóbizottság elnöke
A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

6/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat:

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, a harmadik számú határozati javaslatot név szerinti szavazással szavazza meg.

Felelős: polgármester
Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 2 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

7/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat:

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a polgármestert a Kttv. 225/F. §-ának (4) bekezdése alapján a vizsgálat idejére a tisztségéből felfüggeszti azzal, hogy a hivatali eszközeit azonnali hatállyal az alpolgármester részére átadni köteles – különös tekintettel az alábbiakra: laptop, mobiltelefon, irodai kulcsok, polgármesteri pecsét és a riasztó mesterkódja. A vizsgálat idejére Barna Ervin alpolgármester látja el a polgármesteri tisztségből adódó feladatokat.

Határidő: 2024.01.03. 16 óra
Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Sándor Béla: Igen

Berna-Pataki Szandra: Igen

Rédei Attila: Igen

Gulyás Tamás István: Tartózkodom

Jurics Jolán: Igen

Bardócz Gábor: Igen

Barna Ervin: Igen

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

8/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat:

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálóbizottság a munkájának segítésére Rácz és Pál Ügyvédi Irodát (1011 Budapest Gyorskocsi utca 12. 4. emelet 8.) bízza meg. A megbízáshoz szükséges forrást az 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló 27/2023. (XII. 13.) rendelete biztosítja azzal, hogy az alpolgármester a Képviselő-testület minősített többséggel meghozott döntése alapján, a Rácz és Pál Ügyvédi Irodával maximum 50 ezer Ft + Áfa alapóradíjjal kössön szerződést, és a tárgyévi költségvetésben tervezendő – és a döntéshez a végrehajtási felhatalmazást biztosító – feladatok előirányzatai terhére kötelezettséget vállalhat, valamint kiadásokat teljesíthet. A szerződés aláírására felhatalmazza Barna Ervin alpolgármestert.

Határidő: azonnal
Felelős: Barna Ervin alpolgármester

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

9/2024 (I.12.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

NYÍLT ÜLÉS

  1. Javaslat a 8/2024. (I. 3.) Képviselő-testületi határozat módosítására
  2. Javaslat megbízási szerződés megkötésére a Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde építési projekt befejező (műszaki részt érintő) projektvezetési feladatainak ellátására
  3. Javaslat Nagytarcsa közterületén elhullott kisállat tetemek begyűjtésére, ártalmatlanítására, kóborló állat befogására

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének/10/2024.(I. 12.) határozata

a 8/2024. (I. 03.) Képviselő-testületi határozat módosítása tárgyában

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálóbizottság a munkájának segítésére a Rácz és Pál Ügyvédi Irodát (1011 Budapest Gyorskocsi utca 12. 4. emelet 8.) bízza meg. A megbízás tartalmazza Nagytarcsa Község Önkormányzata bíróság előtti jogi képviseletét, abban az esetben, ha a polgármester pert indít a felfüggesztése ellen.

A Képviselő-testület minősített többséggel meghozott döntése alapján Nagytarcsa Község Önkormányzata a Rácz és Pál Ügyvédi Irodával maximum 50 ezer Ft + Áfa alapóradíjjal, valamint járulékos költségeivel együtt maximum 10 millió Ft keretösszegig szerződést köt és a tárgyévi költségvetésben tervezendő feladatok előirányzatai terhére kötelezettséget vállalhat, a 2024. évi költségvetés elfogadását követően kiadásokat teljesíthet. A megbízáshoz szükséges forrást a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K336 szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások és K351 előzetesen felszámított áfa sorain betervezi.

A jelen határozati javaslat alapján módosított megbízási szerződés aláírására felhatalmazza Barna Ervin alpolgármestert.

Határidő: 2024. január 15.

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

11/2024. (I. 12.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa, 520/10 hrsz-ú ingatlanon elkészült, Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde birtokba és használatbavételéhez szükséges munkálatok elvégzésére, levezénylésére irányuló, még hátralévő projektvezetési feladatok ellátására megbízási szerződést köt a Gálatech Kft.-vel (2030 Érd, Budafoki út 14., képviseli: Krámos József ügyvezető) 600.000- Ft + ÁFA/hó megbízási díjért.

A megrendelés fedezetét a 2024. évi költségvetésben tervezni kell a 066020 – Város COFOG K336 – Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások, K51 – Működési célú előzetesen felszámított Áfa rovatokra. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására, a szükséges intézkedések, nyilatkozatok megtételére.

Felelős: polgármester

Szerződés elkészítéséért felelős: jegyző

Határidő: 2024. január 15.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2024.(I.12.) határozata

a 152/2023. (XII.04.) számú Pénzügyi Bizottsági határozat visszavonásáról

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa közterületén elhullott kisállat tetemek begyűjtése, ártalmatlanítása tárgyában hozott 152/2023. (XII.04.) Pénzügyi Bizottsági határozatot a mai nappal visszavonja.

Felhatalmazza az Alpolgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADJA.

 

13/2024. (I. 12.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa közterületén elhullott, kisállat tetemek begyűjtése, ártalmatlanítása, illetőleg kisállat befogás tárgyában a Kutyamentsvár Állatmenhely Alapítvány (székhely 2230 Gyömrő, Vincellér út 4465 hrsz., képviseli  Herczig József) -nyal köt szerződést az árajánlat alapján, melynek fedezete a 066020 COFOG K337 – egyéb szolgáltatások, K351 – előzetesen felszámított áfa rovata.

A Képviselő-testület felhatalmazza az Alpolgármestert a szerződés aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: alpolgármester

Határidő: 2024. január 18.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

14/2024 (I.26.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

 1. Határozathozatal Gulyás Tamás István polgármester tisztségéből történő felfüggesztésére a fegyelmi eljárás alatt

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester, Bardócz Gábor képviselő, Berna-Pataki Szandra képviselő, Jurics Jolán képviselő, Rédei Attila képviselő, Sándor Béla képviselő

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

15/2024. (I. 26.) Képviselő-testületi határozat

Bardócz Gábor ügyrendi javaslatára, a képviselő-testület módosítatlan formában kívánja a határozati javaslatot szavazásra bocsájtani és kívánja, hogy csak a határozati javaslatot olvassa fel a polgármester.

Határidő: azonnal

Felelős: polgármester

Felelős: polgármester, jegyző

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

16/2024. (I.26.) Képviselő-testületi határozat:

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a polgármestert a Kttv. 225/F §-ának (4) bekezdése alapján a vizsgálat idejére a tisztségéből felfüggeszti. A vizsgálat idejére Barna Ervin alpolgármester látja el a polgármesteri tisztségből adódó feladatokat.

Tájékoztatja a polgármestert, hogy a jelen határozat elleni jogorvoslatot a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény biztosítja az alábbiak szerint:

225/F. § (4) A polgármester tisztségéből a fegyelmi eljárás ideje alatt felfüggeszthető. A felfüggesztő döntést a polgármester annak közlésétől számított nyolc napon belül a közszolgálati jogvitára vonatkozó szabályok szerint megtámadhatja. A bíróság nyolc napon belül dönt, határozata ellen perorvoslatnak nincs helye.

Ezen rendelkezés alapján a polgármester a jelen határozat közlésétől számított 8 napon belül keresetet terjeszthet elő a közszolgálati jogvitára vonatkozó szabályok szerint a Budapest Környéki Törvényszéken. A határidő elmulasztása jogvesztő!

A Képviselő testület a határozatot az alábbiakkal indokolja:

A Képviselő-testület a 3/2024. (I.03.) számú határozatával fegyelmi vizsgálatot rendelt el, és felállította a 3 fős vizsgáló bizottságot. A fegyelmi vizsgálat elrendelésére azért került sor, mert a 2023. november 16-i Képviselő-testületi ülésen annak alapos gyanúja merült fel, hogy a polgármester sorozatos fegyelmi vétséget követett el, így a Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 225/F. §-a alapján elrendelte a fegyelmi vizsgálatot a polgármester ellen annak érdekében, hogy az megállapítsa, hogy követett-e el a polgármester fegyelmi vétséget. A Képviselő-testület alapos gyanúját az keltette fel, hogy a polgármester 78 esetben nem kiadmányozott és utalványozott olyan kifizetéseket, amelyekre felhatalmazása volt, és ezek megtagadásánál arra hivatkozott, hogy a 2023. november 1-én hatályba lépett SZMSZ módosítás kiadmányozási és utalványozási jogköreit megvonta. A képviselő-testületi ülésen kiderült, hogy 75 esetben ez nem volt megalapozott.

A Képviselő-testület a 7/2024. (I. 03.) számú határozatával a polgármestert tisztségéből felfüggesztette. A határozatot a polgármester a Budapest Környéki Törvényszéken megtámadta, és a bíróság a polgármester keresetének helyt adott és a határozatot a 18.K.700.066/2024/5. számú ítéletével megsemmisítette.

Az előzmények ismeretében, és Vizsgálóbizottság tagjainak a vizsgálat jelen állásáról szóló tájékoztatása alapján a Képviselő-testület úgy ítélte meg, hogy továbbra is indokolt, hogy a polgármestert az ellene lefolytatandó fegyelmi eljárás időtartama alatt a Kttv. 225/F. § (4) bekezdése értelmében a polgármesteri tisztségéből továbbra is felfüggesztésre.

A Képviselő-testület álláspontja szerint a felfüggesztést különösen az indokolja, hogy a vizsgálat során meghallgatott személyeknek közvetlenül vagy közvetve a polgármester a munkahelyi vezetőjük, befolyásolhatja és megfélemlítheti őket, így a fegyelmi vizsgálat függetlensége, tényszerűsége enélkül az intézkedés nélkül nem biztosítható. A meghallgatásukra még nem került sor. A meghallgatásukra a vizsgálat befejező szakaszában kerül sor, tekintettel arra, hogy a releváns okiratok megtekintése és elemzése szükséges a tényállás feltárásához.

A felfüggesztést továbbá indokolja az is, hogy a rendelkezésre álló jegyzőkönyvek tanúsága szerint a meghallgatandó személyek ellentétes nyilatkozatokat tettek, így az ellentmondások feloldása miatt is indokolt az, hogy a vallomásukat befolyásmentesen tehessék meg. Különösen indokolja ezt az a tény, hogy a polgármester által összehívott 2023. november 16-i rendkívüli ülésen e napirend tárgyalása során ennek okáról egymással ellentmondóan nyilatkozott a polgármester és a Polgármesteri Hivatal jelenlévő dolgozói (jegyző és a megbízott Pénzügyi Csoportvezető).

A felfüggesztést indokolja az a tény is, hogy felfüggesztés hiányában, a fegyelmi eljárás lefolytatásának időtartama alatt is a polgármester gyakorolja a munkáltatói jogokat (teljeskörű vagy egyéb munkáltatói jogok), így a Polgármesteri Hivatal esetében továbbra is fennáll az alá- fölérendeltségi viszony. A munkavállalóktól pedig nem várható el hierarchikus jogviszonyban az, hogy adott esetben jogviszonyuk megszüntetésének esetleges fenyegetettsége mellett munkáltatójukra/felettesükre terhelő nyilatkozatot tegyenek.

Határidő: 2024.01.26. 10:00 óra

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

17/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

 1. Pályázat benyújtása TOP_Plusz-3.1.3-23 kódszámú, Helyi humán fejlesztések című felhívásra

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

18/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a meghívó szerinti 3. „Javaslat bölcsődei ellátásról szóló rendelet megalkotása”,7. „Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde szakmai programjának elfogadása”, 13. „Megbízási szerződés megkötése a Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde vonatkozásában” és 17. Taekwondo Sentinel SE Kistarcsa taekwondo oktatásának támogatása.” című napirendi pontokat leveszi a napirendről, valamint a 6. „Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde Szervezeti és Működési Szabályzatának és Házirendjének elfogadása” napirendi pontot előrébb veszi.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

19/2024.(I.31.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 8/2022. (VII.25.) rendeletének 8.§ (3) bekezdése alapján az alábbi előterjesztéseket, melyeket a feladat- és hatáskör szerinti illetékes bizottságok nem tárgyaltak minősített többséggel a nyílt ülés napirendjére veszi és az alábbi sorrendben tárgyalja:

NYÍLT ÜLÉS

  1. Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde Szervezeti és Működési Szabályzatának és Házirendjének elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Jelentés az Önkormányzat Képviselő-testülete határozatainak végrehajtásáról és a végre nem hajtott határozatok helyzetéről

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2024. évi igazgatási szünetének elrendeléséről

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. Nagytarcsa Szociális Segítő Szolgálat Önköltségszámítási szabályzatának számítási melléklete

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

5. Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata között lévő közigazgatási szerződés felülvizsgálata
Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

6. 2023. évi közművelődési beszámoló elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. évi közművelődési munkaterv elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat 2024. évi belső ellenőrzési terv elfogadására és megbízási szerződés aláírására

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. Településrendezési eszközök módosítása – előzetes döntések meghozatala

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Általános iskolai körzethatár véleményeztetése

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Döntés polgármester 2024. évi szabadság tervéről

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Képviselő-testület 2024. évi munkatervének elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat árajánlat elfogadására a Nagytarcsa, 382/3 helyrajzi szám alatt felvett „kivett közterület” megnevezésű ingatlan zöldterület kezelése, karbantartása tárgyában

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Képviselő-testületi határozatok módosítása

Előterjesztő: Szert István ügyvezető

Kuji Eszter jegyző

15. Nagytarcsa Község Önkormányzata Településfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága 4/2024. (I. 10.) számú határozatának visszavonása és a tárgyban képviselő-testületi döntés meghozatala

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Egyebek

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

20/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata a TOP_Plusz-3.1.3-23 kódszámú, Helyi humán fejlesztések című felhívásra pályázatot nyújt be. A pályázat benyújtására felhatalmazza Bodor Norbertet a Pénzügyi Bizottság külsős tagját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

21/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a meghívó szerinti 11. „Településrendezési eszközök módosítása – előzetes döntések meghozatala” napirendi pontot előrébb veszi.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

22/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde Szakmai programját, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatát az előterjesztés melléklete szerinti tartalommal elfogadja.

Felelős: intézményvezető

Határidő: 2024. 01. 31.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

23/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy

  1. elfogadja az előterjesztés mellékletét képező, a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet § (7) bekezdésében rögzítettek szerinti, a tervdokumentáció alátámasztó munkarészeinek tartalmára előírt követelményeket tartalmazó, a települési főépítész által készített feljegyzést,
  2. igazolja, hogy az új beépítésre szánt területek kijelölése esetén az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII törvény §-a szerinti feltétele teljesülnek, mivel a lakóövezetek kiterjesztésével a 1381,1382,1383,1384 és 824 hrsz-ú ingatlanok esetén a telken átmenő övezethatár kerül módosításra, a 09/1, 1369, 1370 és 1371 hrsz-ú ingatlanokon a település ellátása érdekében létesül településközpont vegyes területet, lehetőséget biztosítva új szolgáltató és kereskedelmi épületek megvalósítására,
  3. a településrendezési eszközök módosítását a 419/2021. (VII.15.) Korm.rend. 68. § eljárási szabályai szerinti egyszerűsített eljárásban kívánja lefolytatni a 68. § (1) b) pontjának ba) alpontjára való hivatkozással,
  4. a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 43.§ (5) bekezdése, valamint az egyes tervek és programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I.11.) Kormányrendelet 1.§ (2)-(3) bekezdései alapján, a településrendezési eszközök módosítása során a kormányrendelet szerinti környezeti vizsgálat készítésétől eltekint, tekintettel a környezet védelméért felelős szervektől érkezett állásfoglalásra.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. február 29.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

24/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, a településrendezésieszközök 5-ös módosításának munkaanyagát elfogadja, tovább dolgozásra alkalmasnak tartja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

25/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 2024. évi igazgatási szünet elrendeléséről szóló 537/2023. (XII. 6.) számú Korm. rendeletben foglaltak, illetve a 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13. § pontja alapján az alábbi határozatot hozza a 2024. évi igazgatási szünetek időpontjára vonatkozóan:

Köztisztviselők napja: 2024. 07. 01.

Nyári igazgatási szünet időpontja: 2024.07.16 – 2024.08.06.

Téli igazgatási szünet időpontja: 2024.12.27 – 2025.01.03.

Felelős: dr. Kuji Eszter

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

26/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az előterjesztésben szereplő Nagytarcsai Szociális Segítő Szolgálat Önköltségszámítási szabályzatának számítási mellékletét elfogadja, valamint a törvényi előírásoknak megfelelően, a költségvetés elfogadását követően legkésőbb április 1-ig – rendeletben határozza meg a térítési díjakat.

 Felelős: Polgármester

Határidő: 2024.03.31.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

27/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata között hatályban lévő, módosítással egységes szerkezetbe foglalt Közigazgatási szerződés felülvizsgálatát jóváhagyja, és a szerződést hatályában fenntartja.

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

28/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2023. évi Közművelődési Beszámolóját elfogadja.

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

29/2024 (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi Közművelődési Munkatervét elfogadja.

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

30/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi belső ellenőrzési tervében elfogadott feladatok ellátásával a Csillagköz Bt.-t (2100 Gödöllő, Tamás Atya utca 1/A., képviselő: Benedek Mária Piroska) bízza meg.

A megbízáshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K336 szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások teljesítése és K351 előzetesen felszámított áfa sorain betervezésre kerül.

A Képviselő-testület minősített többséggel meghozott döntése alapján, a Csillagköz Bt.-vel 935 000,- Ft + ÁFA (252 450,- Ft), azaz mindösszesen 1 187 450,- Ft összegért szerződést köthet és a tárgyévi költségvetésben tervezendő feladatok előirányzatai terhére kötelezettséget vállalhat, a 2024. évi költségvetés terhére kiadásokat teljesíthet.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: Polgármester

Határidő: 2024.02.07.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

31/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

  1. Nagytarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 2024/2025-ös tanévre vonatkozó iskolai felvételi körzet meghatározásához
  2. a) a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 24. § (1) bekezdésében meghatározott véleményezési jogkörében eljárva a javasolt köznevelési intézmény Nagytarcsa teljes közigazgatási területe tekintetében a Nagytarcsai Blaskovits Oszkár Általános Iskola (2142 Nagytarcsa, Múzeumkert u. 2-4.).
  3. A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt jelen döntés Dunakeszi Tankerületi Központ részére történő továbbítására.

Felelős: 1. pont: polgármester

  1. pont: jegyző

Határidő: 2024.02.13.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

32/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a meghívó szerinti 14. „Döntés polgármester 2024. évi szabadság tervéről” című napirendi pontot leveszi a napirendről.

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

33/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 2024. évi I. félévi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el:

Január

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Január Bizottsági és KT meghallgatás – FCSM 2023 áttekintés, pályázati anyagok és gördülő terv FCSM delegáltjai Polgármesteri Hivatal
Január 9-10. Informális ülés – Költségvetési tervezéshez adatok, feladatok meghatározása Képviselő-testület és bizottsági tagok Polgármesteri Hivatal
Január 18.

 

Laktanya bejárás, HM együttműködés

 

Képviselő-testület és bizottsági tagok

Közszolgáltató vezetői, HM

Nagytarcsai laktanya
Január 29. Képviselő-testületi ülés

2024. évi igazgatási szünet elrendelésének megtárgyalása

Polgármester 2024. évi szabadság terve

Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata között megkötött közigazgatási szerződés felülvizsgálata

 

Hivatal Polgármesteri Hivatal
Január 31. Táncsics átadása Hivatal Polgármesteri Hivatal

 

Február

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Február 6. Informális ülés – Költségvetési tervezés véglegesítése Hivatal Polgármesteri Hivatal
Február 12. Képviselő-testületi ülés – 2024-es költségvetés elfogadása Hivatal Polgármesteri Hivatal
Február Rendkívüli ülés – Költségvetéshez kapcsolódó Közbeszerzések kiírása Hivatal Polgármesteri Hivatal
Február 26. Képviselő-testületi ülés

Intézmények beszámolóinak megtárgyalása

2024. évi kulturális és sportesemények támogatására kiírandó pályázat CIVIL SZERVEZETEKNEK

Tiszta udvar rendes ház pályázat előkészítése, meghirdetése

Közmeghallgatás időpontjának meghatározása

 

 

Hivatal Polgármesteri Hivatal

Március

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Március Étkeztetés közbeszerzés lezárása

Megújult weboldal elindítása

Hivatal, Pályázók Polgármesteri Hivatal
Március 25. Képviselő-testületi ülés

2023. évi belső ellenőri összefoglaló elfogadása

 

Hivatal Polgármesteri Hivatal
Március Óvoda bővítés közbeszerzési eljárás megindítása

 

Hivatal Polgármesteri Hivatal

 

Április

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Április Informális ülés – Településfejlesztési koncepcióval kapcsolatos egyeztetések Hivatal Polgármesteri Hivatal
Április 29. Képviselő-testületi ülés

Civil pályázatok elbírálása

Az Önkormányzatok 2023. évi zárszámadási rendeletének megtárgyalása

Hivatal Polgármesteri Hivatal
Április Bölcsőde megnyitása Hivatal Polgármesteri Hivatal

 

Május

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Május Informális ülés – Szennyvíz-stratégiai tervvel kapcsolatos egyeztetések Hivatal Polgármesteri Hivatal
Május 27. Képviselő-testületi ülés

„Tiszta udvar rendes ház” pályázatok elbírálása

Jegyzői beszámoló

Hivatal Polgármesteri Hivatal
Május Millennium-Jókai lakópark felújított gyalogátkelő átadása Hivatal Polgármesteri Hivatal

Június

Dátum Feladat/Téma Külsős meghívottak Helyszín
Június 24. Képviselő-testületi ülés

Nagytarcsa Közszolgáltató Kft. Felügyelő Bizottságának beszámolója

 

Hivatal

Közszolgáltató Kft. ügyvezetője, Felügyelő Bizottsága

Polgármesteri Hivatal

Felelős: Polgármester

Határidő: 2024.02.05.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

34/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 2142 Nagytarcsa, 382/3 helyrajzi szám alatt felvett „kivett közterület” teljes területén a fák kivágására, tuskók kiforgatására és terep rendezésére a Növényvilág Magyarország Kft. ajánlatát fogadja el, és a munkát megrendeli.

A megbízáshoz szükséges forrást a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K337 egyéb szolgáltatások és K351 előzetesen felszámított áfa sorain betervezi.

A Képviselő-testület minősített többséggel meghozott döntése alapján, a Növényvilág Magyarország Kft.-vel 4.780.000.- Ft + 27% ÁFA = 6.070.600,- Ft összegért szerződést köthet és a tárgyévi költségvetésben tervezendő feladatok előirányzatai terhére kötelezettséget vállalhat, a 2024. évi költségvetés terhére kiadásokat teljesíthet.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: Polgármester

Határidő: fakivágási engedély megérkezésétől számított 3 munkanapon belül

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

35/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy

296/2023.(X. 30.)

328/2023.(XI. 16.)

329/2023.(XI. 16.)

330/2023.(XI. 16.)

331/2023.(XI. 16.)

353/2023 (XII. 07.)

373/2023. (XII. 07.)

397/2023. (XII. 19.) Képviselő-testületi határozatait az alábbiak szerint módosítja.

A felsorolt határozatokban elrendelt munkálatok fedezetét az egyes határozatokban megjelölt önkormányzati költségvetési forrás helyett, minden esetben, a Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. között kötött Közszolgáltatási szerződés szerinti támogatás – azaz a Kft. saját költségvetése – jelenti. A feladatok elvégzéséről a Kft. a szerződés szerinti elszámoláskor ad számot.

Ahol a határozat szerződéskötési, előirányzat-módosítási kötelezettséget állapít meg, ott ezen a kötelezettség nem alkalmazandó.

Felelős: Polgármester/ügyvezető

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

36/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Településfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága 4/2024. (I. 10.) számú határozatát visszavonja.

Felelős: Polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

37/2024. (I.31.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa, 520/10 hrsz-ú ingatlanon elkészült Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde tűzjelzés átjelzés fogadása és riasztó távfelügyeleti szolgáltatásra a VERENA ’03 Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel köt szerződést összesen 30.000.- Ft + ÁFA/hó összegért, valamint ezen díjon felül 7.574.- Ft + ÁFA/hó összeget biztosít a Katasztrófavédelem egységes IP alapú kapcsolat rendelkezésre állásáért.

A megrendelés fedezetét a Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde 2024. évi költségvetésében tervezni kell a 104031 – Gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében történő ellátása COFOG K337 – Egyéb szolgáltatások, K351 – Előzetesen felszámított Áfa rovatokra.

A Képviselő-Testület felhatalmazza a Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde intézményvezetőjét a szerződés aláírására, a szükséges intézkedések, nyilatkozatok megtételére.

A Képviselő-Testület felhatalmazza a pénzügyi csoportot az új szerződés aláírásáig az Önkormányzathoz érkező díjtételek továbbszámlázására.

Felelős: Nagytarcsai Csigabiga Bölcsőde Intézményvezetője, Pénzügyi csoport

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

38/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló 8/2022. (VII.25.) rendeletének 8.§ (3) bekezdése alapján az alábbi előterjesztéseket, melyeket a feladat- és hatáskör szerinti illetékes bizottságok nem tárgyaltak minősített többséggel a nyílt ülés napirendjére veszi és az alábbi sorrendben tárgyalja:

NYÍLT ÜLÉS

  1. Bölcsőde beruházás befejezéséhez szükséges járulékos költségekre pénzügyi keret biztosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Önkormányzati autó javításának költségeire pénzügyi fedezet biztosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Státuszbővítés Községi Könyvtár

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

Felelős: alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

39/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

  1. A Nagytarcsai HEMO művelődési ház terembérleti szerződései

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

40/2024.(II.07.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a meghívó szerinti 3. „Státuszbővítés Községi Könyvtár” napirendi pontot előrébb veszi.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

41/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa Község Önkormányzata státuszszámát plusz 1 fő könyvtárossal növeli 2024.03.01. napjától kezdődően.

Az új státusz kiadásai 6.848.832.- Ft, melyet a 2024. évi költségvetésben tervezni szükséges az alábbiak szerint:

082044 Könyvtári szolgáltatások kormányzati funkció

K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzata: 4 800 000,- Ft

K1103 céljuttatás előirányzata: 800 000,- Ft

K1107 béren kívüli juttatások előirányzata: 333 333,- Ft

K1108 ruházati költségtérítés: 83 333,- Ft

K2 járulékok előirányzata: 832 166,- Ft

Felelős: alpolgármester

Határidő: 2024. február 15.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

42/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa, Sztehlo Gábor utcai, 520/10 hrsz.-ú ingatlanon épült bölcsőde befejező munkálataihoz, a használatbavételi engedély kiadásával összefüggő halaszthatatlan feladatainak ellátására 5 000 000,- Ft + ÁFA pénzügyi keretet biztosít.

A fedezetet a 2024. évi költségvetésben a 066020 Város-, és községgazdálkodás kormányzati funkción, a K62 ingatlanok beszerzése, létesítése és K67 beruházási célú, előzetesen felszámított ÁFA rovatán tervezni szükséges.

Felelős: alpolgármester pénzügyi csoport útján

Határidő: 2024.02.08.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

43/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az NKE 645 frsz.-ú Lada Niva típusú gépjármű javítási kérelmét az előterjesztés tartalmában foglaltakkal jóváhagyja, az alkatrészek beszerzését, beszerelését és kifizetését engedélyezi.

Fedezet 066020 – Város és községgazdálkodás COFOG K334 – Karbantartási szolgáltatások, K351 – Előzetesen felszámított áfa rovatokon rendelkezésre áll az átmeneti költségvetés szabályainak megfelelően.

A Képviselő-testület felhatalmazza az alpolgármestert a beszerzéshez szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

44/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház szerződés szerinti helyiségeit a Futapest Klub részére 2024.02.10. szombat 9 órától-14 óráig rendelkezésére bocsájtja a szerződésben szereplő 7.500 Ft/óradíjért.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

45/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata a Honvédelmi Minisztérium és a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete három oldalú szerződésére hivatkozva a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete részére 2024.02.17., 2024.03.08. és 2024.04.06-i időpontokban a Nagytarcsai HEMO Művelődési Házban a rendezvényeikre ingyenes használatot biztosít.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az ingyenes használatú szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

46/2024. (II.07.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház a bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiséget bruttó 5.000 Ft/90 perc díjért bérbe adja Zavicsa-Varga Viktória részére. A bérlet időtartama szerda 18:30-20:00 óra, péntek 8:30-10:00 óra közötti időtartamra. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

47/2024. (II.13.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

  1. Zavodnyik Linett támogatása

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NYÍLT ÜLÉS

2024.évi költségvetés megtárgyalása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi kulturális- és sport eseményeinek támogatására pályázati kiírásról

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

48/2024. (II.13.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, a Pénzügyi Bizottság által elfogadott 2024. évi költségvetési táblázatot visszautalja a jegyző, illetve a Polgármesteri Hivatal részére, hogy a rendeletet annak megfelelően készítse el.

 

Felelős: jegyző

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

49/2024.(II.13.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata 2024. évben pályázati kiírást tesz közzé a Nagytarcsai székhelyű civil szervezetek, egyházak és nemzetiségi önkormányzat rendezvényeinek támogatására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. február 14.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

50/2024. (II.13.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Závodnyik Linett műtétjére, valamint orvosi utókezelésére 3.000.000,- Ft, azaz hárommillió forint támogatást nyújt, az alábbi módon: 1.000.000,- Ft, azaz egymillió forint egyösszegben a műtétre és március hónaptól 2024-ben 10 alkalommal havi 200.000,- Ft, azaz kettőszázezer forint támogatás az utókezelések finanszírozására.

Az összeg fedezetét a 2024. éves költségvetésben 107060 Szociális támogatások kormányzati funkció K512 háztartásoknak egyéb működés célú támogatások kiadásai előirányzata rovaton kell tervezni.

Felelős: polgármester, jegyző

Határidő: 2024. február 29.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

51/2024. (II.20.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NYÍLT ÜLÉS

  1. évi költségvetés megtárgyalása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

52/2024. (II.20.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványokat minősített többséggel napirendre veszi:

  1. A helyi önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összege
  2. A Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház terembérleti szerződései

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

53/2024. (II.20.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. §- ában foglalt kötelezettsége alapján

1., Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 45. § (1) bekezdése szerinti saját bevételeinek a 2024. évet követő három évre várható összegét az alábbi táblázat szerint határozza meg:

adatok Forintban

SAJÁT BEVÉTELEK 2025. 2026. 2027.
Vagyoni típusú adók 665 000 000 665 000 000 665 000 000
Iparűzési adó 1 500 000 000 1 700 000 000 2 000 000 000
Talajterhelési díj 500 000 500 000 500 000
Egyéb közhatalmi bevételek 13 200 000 13 200 000 13 200 000
SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN 2 178 700 000 2 378 700 000 2 678 700 000

 

2., Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a 2024. évet követő három évre várható összegét az alábbi táblázat szerint határozza meg:

adatok Forintban

ELŐZŐ ÉVEKBEN KELETKEZETT TÁRGYÉVET TERHELŐ FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG 2025. 2026. 2027.
Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása 21 426 000 21 426 000 21 246 000
ELŐZŐ ÉVEKBEN KELETKEZETT TÁRGYÉVET TERHELŐ FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG ÖSSZESEN 21 246 000 21 246 000 21 246 000

 

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.21.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

54/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/alkalom díjért bérbe adja Tóth Erika részére. A bérlet időtartama: hétfő 16:00 és 18:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

55/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiségét bruttó 5.000 Ft/90 perc díjért bérbe adja Juhász Orsolya Judit részére. A bérlet időtartama: hétfő 18:30 és 20:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

56/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/alkalom díjért bérbe adja Magyarné Ugari Alexandra részére. A bérlet időtartama: kedd 17:00 és 18:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

57/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/60 perc díjért bérbe adja Kardosné dr. Szilasi Éva részére. A bérlet időtartama: hétfő 10:00 és 11:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

58/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/60 perc díjért bérbe adja Kardosné dr. Demény Brigitta részére. A bérlet időtartama: szerda és péntek 16:30 és 18:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

59/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiségét bruttó 6.000 Ft/60 perc díjért bérbe adja Perecz Nikoletta Viktória részére. A bérlet időtartama: kedd 19:00 és 20:30 óra közötti, illetve csütörtök 19:00 és 20:30 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. március 31-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

60/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben nagyteremként meghatározott helyiségét bruttó 7.500 Ft/60 perc díjért bérbe adja Halbritterné Pásztor Anita részére. A bérlet időtartama: 2024.03.17. vasárnap 16:00 és 22:00 óra közötti időtartam.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

61/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Princess Fitness Sportegyesülettel határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.03.31. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés-módosítás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

62/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést Miklós Erikával határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.03.31. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés-módosítás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

63/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést Borsós Borbálával határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.03.31. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés-módosítás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

64/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Nagytarcsai Hagyományörző Kulturális Egyesület kórus próbájáról határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.03.31. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés-módosítás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

65/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Nagytarcsai Hagyományörző Kulturális Egyesület tánc próbájáról határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.03.31. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés-módosítás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

66/2024.(II.20.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház nagyteremként meghatározott helyiségét haszonkölcsön-szerződéssel, ellenszolgáltatás nélkül haszonkölcsönbe adja a szerződésbe foglalt célra és feltételekkel az Együtt Nagytarcsáért Egyesület részére. A bérlet időtartama 2024.02.24. szombat 16:30 és 22:00 óra közötti időtartam.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.21.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

67/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az aktuális zárt ülés levezető elnökének Barna Ervin alpolgármestert jelöli ki.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

68/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

ZÁRT ÜLÉS

  1. Vizsgálóbizottság Jelentésének megtárgyalása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra a Vizsgálóbizottság Elnöke

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

69/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat(zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a vizsgálóbizottsági jelentést elfogadja, valamint március 5. napjára érdemben dönt Gulyás Tamás István polgármesterrel szembeni fegyelmi ügyben.

 

Felelős: Képviselő-testület

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

70/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványt minősített többséggel napirendre veszi:

  1. Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. közötti közszolgáltatási szerződés és a vagyonrendelet alapján, vagyonkezelői szerződés elkészítésére adandó ügyvédi megbízás jóváhagyása

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

71/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NAPIREND ELŐTT

  1. Tájékoztatás a II. számú gyermekorvosi rendelő kialakításáról

 

NYÍLT ÜLÉS

 

  1. Jelentés az Önkormányzat Képviselő-testülete határozatainak végrehajtásáról és a végre nem hajtott határozatok helyzetéről

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a bölcsődei ellátás igénybevételéről és a térítési díjak megállapításáról szóló … /2024. (…) önkormányzati rendelet megalkotására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2024. évi üzleti terve

Előterjesztő: Szert István ügyvezető

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2023. évi IV. negyedévi beszámolója

Előterjesztő: Szert István ügyvezető

  1. Javaslat macskaivartalanítás tárgyában szerződés módosítására

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Státuszbővítés – közművelődési ügyintézői munkakör

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Gyermekétkeztetési pályázat megtárgyalása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra

  1. Javaslat ipari és lakossági vízmérők megrendelésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat ívóvíz és szennyvízcsatorna rekonstrukció előkészítésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat Viszkok átemelőhőz 1000 kg teherbírású oszlopos forgódaru telepítésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. A DL-Trans Office Kft. által előterjesztett kárigény megvitatása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat a gréderezési munkák megkezdésére

Előterjesztő: Jurics Jolán elnök

  1. Nagytarcsai Múzeumi Kiállítóhely vezetőjének 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

14.  Községi Könyvtár 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

15. Nagytarcsai Csillagszem Óvoda 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

16. Nagytarcsai Szociális Segítő Szolgálat 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

 17. 2023. évi védőnői beszámoló

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

18. Gyermekorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

19. Dr. Dutka Edina felnőtt háziorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

20. Dr. Salamon Ilona felnőtt háziorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

21. Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzatának 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

22. Hozzájárulás Gödöllői Kistérségi Társulásból történő kilépéshez

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

  1. Pályázat kiírása civil egyesületek részére

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

  1. Közterülethasználati engedély kiadása a BKM Nonprofit Zrt. részére, hulladékgyűjtési és szállítási tevékenység elvégzéséhez

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat megbízási szerződés kötésére településrendezési, településfejlesztési, beruházási tárgykörökben szakmai tanácsadásra, képviseletre

Előterjesztő: Jurics Jolán képviselő

  1. Javaslat Közinformatika Kft-vel megkötött szerződés módosítására

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. HEMO ingatlan beruházási munkáinak átvételéhez műszaki ellenőr megbízása

Előterjesztő: Jurics Jolán képviselő, a TEFÜ Bizottság elnöke

 28. Kérelem elbírálása Nagytarcsa Község névhasználatának engedélyezéséhez

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. Meghatalmazás Egészségnap szervezésére, lebonyolítására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Egyebek

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

72/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy 12. napirendi pontot a Közszolgáltatóra való tekintettel előrébb veszi.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

73/2024. (II.26.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NAPIREND ELŐTT

  1. Tájékoztatás a II. számú gyermekorvosi rendelő kialakításáról

NYÍLT ÜLÉS

 

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2024. évi üzleti terve

Előterjesztő: Szert István ügyvezető

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2023. évi IV. negyedévi beszámolója

Előterjesztő: Szert István ügyvezető

  1. Javaslat a gréderezési munkák megkezdésére

Előterjesztő: Jurics Jolán elnök

  1. Jelentés az Önkormányzat Képviselő-testülete határozatainak végrehajtásáról és a végre nem hajtott határozatok helyzetéről

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a bölcsődei ellátás igénybevételéről és a térítési díjak megállapításáról szóló … /2024. (…) önkormányzati rendelet megalkotására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat macskaivartalanítás tárgyában szerződés módosítására

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Státuszbővítés – közművelődési ügyintézői munkakör

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Gyermekétkeztetési pályázat megtárgyalása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra

  1. Javaslat ipari és lakossági vízmérők megrendelésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat ívóvíz és szennyvízcsatorna rekonstrukció előkészítésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Javaslat Viszkok átemelőhőz 1000 kg teherbírású oszlopos forgódaru telepítésére

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. A DL-Trans Office Kft. által előterjesztett kárigény megvitatása

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra elnök

  1. Nagytarcsai Múzeumi Kiállítóhely vezetőjének 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

14. Községi Könyvtár 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

15. Nagytarcsai Csillagszem Óvoda 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

16. Nagytarcsai Szociális Segítő Szolgálat 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

17. 2023. évi védőnői beszámoló

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

18. Gyermekorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

19. Dr. Dutka Edina felnőtt háziorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

20. Dr. Salamon Ilona felnőtt háziorvos 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

21. Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzatának 2023. évi beszámolója

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

22. Hozzájárulás Gödöllői Kistérségi Társulásból történő kilépéshez

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

  1. Pályázat kiírása civil egyesületek részére

Előterjesztő: Sándor Béla elnök

  1. Közterülethasználati engedély kiadása a BKM Nonprofit Zrt. részére, hulladékgyűjtési és szállítási tevékenység elvégzéséhez

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat megbízási szerződés kötésére településrendezési, településfejlesztési, beruházási tárgykörökben szakmai tanácsadásra, képviseletre

Előterjesztő: Jurics Jolán képviselő

  1. Javaslat Közinformatika Kft-vel megkötött szerződés módosítására

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. HEMO ingatlan beruházási munkáinak átvételéhez műszaki ellenőr megbízása

Előterjesztő: Jurics Jolán képviselő, a TEFÜ Bizottság elnöke

 28. Kérelem elbírálása Nagytarcsa Község névhasználatának engedélyezéséhez

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

  1. Meghatalmazás Egészségnap szervezésére, lebonyolítására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Egyebek

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

74/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2024. évi Üzleti Tervét elfogadja.

Felelős: Szert István ügyvezető

Határidő: 2024.02.28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

75/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. 2023. évi IV. negyedéves beszámolóját elfogadja.

Felelős: Szert István ügyvezető

Határidő: 2024.02.28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

76/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja, hogy a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. a közte és Nagytarcsa Község Önkormányzata között hatályban lévő közszolgáltatási szerződés – különösen annak 1. számú függelékének 1. pontjában, valamint 3. számú függelékében foglaltak – alapján a HEMO (2142 Nagytarcsa, Rákóczi u. 84.) és a GRUND (2142 Nagytarcsa, Sport u.) vagyonkezelésbe vételére vonatkozó szerződés előkészítésére, megszövegezésére, az Önkormányzattal egyeztetésére ügyvédi megbízási szerződést kössön a Rácz és Pál Ügyvédi Irodával (1011 Budapest, Gyorskocsi utca 12. 4. emelet 8.) – vagy meglévő megbízási szerződését ennek megfelelően módosítsa. A Képviselő-testület utasítja és egyben felhatalmazza az ügyvezetőt a szerződés aláírására.

Felelős: Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. ügyvezetője/ellenőrzés: polgármester

Határidő: 2024. 03. 14.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

77/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vadvirág u.-Csontváry u. kereszteződésétől a Munkácsy u. 40. házszámig terjedő 190 fm hosszú és 4 m széles utcaszakasz gréderezési munkálatainak kivitelezését a Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. a támogatási kerete terhére a beszerzési szabályoknak megfelelően rendelje meg.

Felelős: Szert István ügyvezető

Határidő: 2024.03.04.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

78/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 2024.02.26-i rendes nyílt ülést 21 óra után folytatja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

79/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Kerepes-Vet Állatgyógyászati Központ Korlátolt Felelősségű Társaság között 2023. szeptember 28. napján létrejött megbízási szerződés módosítását az előterjesztéshez mellékelt „Megbízási szerződés módosítása” elnevezésű dokumentumban foglalt tartalommal elfogadja.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.01.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

80/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata és Safi Cicamenedék Közhasznú Alapítvány között 2023. szeptember 28. napján létrejött támogatási keretszerződés módosítását az előterjesztéshez mellékelt „Támogatási keretszerződés módosítása” elnevezésű dokumentumban foglalt tartalommal elfogadja.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.01.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

81/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsa Község Önkormányzata státuszszámát plusz 1 fő közművelődési ügyintézővel növeli 2024.03.01. napjától kezdődően.

Az új státusz kiadásai 5.794.166.- Ft, melyet a 2024. évi költségvetésben szükséges tervezni az alábbiak szerint:

082092 Közművelődés kormányzati funkció

K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzata: 4 000 000,-Ft

K1103 céljuttatás előirányzata: 666 667,-Ft

K1107 béren kívüli juttatások előirányzata: 333 333,-Ft

K1108 ruházati költségtérítés: 83 333,- Ft

K2 járulékok előirányzata: 710 833,-Ft

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.01.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

82/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata nevelési-oktatási és szociális intézményei részére biztosított közétkeztetési szolgáltatás tárgyú beszerzési eljárásban a Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának javaslatára felállítja a héttagú Bíráló Bizottságot a nyertes pályázó kiválasztása érdekében.

A Bíráló Bizottság tagjai:

Ujvári László ügyvéd,

Hauptmanné Baraksó Katalin intézményvezető

Berki Katalin intézményvezető

Jakóts Gabriella intézményvezető

Mikó Lajosné intézményvezető

Székely Csilla szülői munkaközösség elnöke

Gyurik Istvánné pénzügyi referens

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024.02.27.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

83/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az FCSM Zrt-vel fennálló keretmegállapodás alapján, ipari felhasználásra 11 db DN 40 mm-es ultrahangos vízmérő, 11 db DN 50 mm-es ultrahangos vízmérő, 1 db DN 80 mm-es ultrahangos vízmérő és 26 db DN 100 mm-es ultrahangos vízmérő megrendelését engedélyezi, összesen 13 744 572 Ft + Áfa értékben.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.14.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

84/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az FCSM Zrt-vel fennálló keretmegállapodás alapján, lakossági felhasználásra 350 db DN 15 mm-es mechanikus vízmérő, 8 db DN 20 mm-es mechanikus vízmérő és 3 db DN 32 mm-es mechanikus vízmérő megrendelését engedélyezi, összesen 4 467 158 Ft + Áfa értékben.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.14.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

85/2024.(II.26.) Képviselő-testületi  

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy beszerzési eljárást indít közbeszerzési szakértő bevonásával az alábbi tervezési munkákra: Nagytarcsa, Kossuth Lajos utca (Szarvaspusztai út – Bocskai köz közötti szakasz) ivóvíz vezeték rekonstrukciója– Kiviteli terv készítése, engedélyeztetési eljárás lefolytatása, valamint vízjogi létesítési engedély beszerzése; Nagytarcsa, Zrínyi utca (Bocskai köz – Rákóczi utca közötti szakasz) ivóvíz vezeték rekonstrukciója – Kiviteli terv készítése, engedélyeztetési eljárás lefolytatása, valamint vízjogi létesítési engedély beszerzése; Nagytarcsa közműves szennyvízelvezető kapacitásának bővítése – új agglomerációs szennyvízelvezetési kapcsolat létesítésének vizsgálata – előzetes döntés előkészítő tanulmány terv; Nagytarcsa közműves szennyvízelvezető rendszerének fejlesztése – új központi főátemelő telep elhelyezésének vizsgálata – előzetes döntés előkészítő tanulmány terv és Nagytarcsa, Kökény utca, Viszkok átemelő és Rozmaring utca közötti szakaszon (cca. 1000 fm) húzódó DN200-as gravitációs szennyvízcsatorna rekonstrukciója, bővítése

  1. rész: engedélyezési tervdokumentáció (talajmechanikai szakvélemény);
  2. rész: engedélyeztetés (e-közmű, üzemeltetői engedélyek, főhatósági eljárás (eljárási díj nélkül);
  3. rész: kivitelezési tervdokumentáció

témában.

A tervezési költségek összességében indikatív árajánlatok alapján.

A forrást a 2024. évi költségvetés terhére tervezni kell.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.10.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

86/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az FCSM Zrt-vel fennálló keretmegállapodás alapján, a Viszkok átemelőhöz 1000 kg teherbírású oszlopos forgódaru telepítésének a megrendelését engedélyezi, összesen 2 911 650 Ft + Áfa értékben.

A megrendelés fedezetét a 2024. évi költségvetésben szükséges tervezni.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.01.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

87/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy nem támogatja a DL-Trans Office Kft.-vel kötendő peren kívüli egyezség megkötését.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

88/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Múzeumi Kiállítóhely 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

89/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Könyvtár 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

90/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Csillagszem Óvoda 2022/2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

91/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Szociális Segítő Szolgálat 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

92/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Védőnői Szolgálat 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

93/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa település Gyermekorvosa 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

94/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa település 1. számú felnőtt háziorvosi körzetének 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 0 igen, 5 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTOTTA.

 

95/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa település 2. számú felnőtt háziorvosi körzetének 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 0 igen, 5 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTOTTA.

 

96/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

97/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, elfogadja a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása Társulási Megállapodásának módosítását – kizárólag Kerepes Város Önkormányzat tagságának 2021. december 31-ével történő kilépése tekintetében.  Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felkéri a polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.15.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.


98/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a „Pályázat kiírása civil egyesületek részére” című napirendi pontot leveszi a napirendről.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

99/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a „Közterülethasználati engedély kiadása a BKM Nonprofit Zrt. részére, hulladékgyűjtési és szállítási tevékenység elvégzéséhez” című napirendi pontot leveszi a napirendről.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

100/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata településrendezési, településfejlesztési, beruházási tárgykörökben szakmai tanácsadásra, képviseletre, koordinációra vonatkozó feladatainak ellátásával Dienes János okleveles építészmérnököt (3530 Miskolc, Melinda utca 12.) bízza meg.

A megbízási díj bruttó 15.000,- Ft/óra, melyet teljesítésigazolás nyomán, havonta fizet meg a megbízó Önkormányzat.

A megbízáshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K336 szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások teljesítése és K351 előzetesen felszámított áfa sorain rendelkezésre áll.

A Képviselő-testület felhatalmazza, egyben kötelezi a polgármestert a szerződés előkészítésére, aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.14.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

101/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata és a Közinformatika Kft. között, a GDPR dokumentáció elkészítésére és adatvédelmi tisztviselői feladatok ellátására 2020. 12. 01-jén létrejött megbízási szerződés – mely lefedi az Önkormányzatot és intézményeit – módosítását az előterjesztéshez mellékelt „Megbízási szerződés módosítása” elnevezésű dokumentumban foglalt tartalommal elfogadja.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.29.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

102/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 22-9/2024. számú, HEMO épületének épületgépészeti és építési munkáiról szóló kivitelezési szerződés keretében elvégzett munkák átvételéhez műszaki ellenőr megbízását elrendeli, azt 63.000,- Ft (+ 0% Áfa) díjazással engedélyezi. A megrendelés ügyintézésére a polgármestert – a Polgármesteri Hivatal műszaki csoportjának bevonása mellett – felhatalmazza, egyben kötelezi.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

103/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a „Kérelem Nagytarcsa Község névhasználatának engedélyezéséhez” című napirendi pontot leveszi a napirendről.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

104/2024.(II.26.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy meghatalmazza Rónai Pálné külső bizottsági tagot a 2024. április 27-ei Egészségnap megszervezésével kapcsolatos feladatok ellátására, egyúttal felhatalmazza a Polgármestert a Meghatalmazás aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.02.28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

105/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az aktuális zárt ülés levezető elnökének Barna Ervin alpolgármestert jelöli ki.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

106/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

Zárt ülés:

 

  1. Döntés Gulyás Tamás István polgármester fegyelmi ügyében

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

107/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálati Jelentésben foglaltak alapján a polgármester a tisztségéből eredő kötelezettségét vétkesen megszegte és megállapította, hogy ezért a polgármester fegyelmi vétséget követett el.

A Képviselő-testület tájékoztatja a polgármestert, hogy a határozat elleni jogorvoslatot a Kttv. biztosítja az alábbiak szerint:

„159. § (1) A fegyelmi határozatot az ellene benyújtott kereset jogerős elbírálásáig – a hivatalvesztés büntetés kivételével – végrehajtani nem szabad. Ha azonban a kormánytisztviselő a kereset benyújtására nyitva álló határidő eltelte vagy a kereset jogerős elbírálása előtt a kormányzati szolgálati jogviszonyát megszünteti, a határozat azonnal végrehajthatóvá válik.”

Ezen rendelkezés alapján a polgármester a jelen határozat közlésétől számított 30 napon belül keresetet terjeszthet elő a közszolgálati jogvitára vonatkozó szabályok szerint a Budapest Környéki Törvényszéken. A határidő elmulasztása jogvesztő!

Felelős: Gulyás Tamás István polgármester

Határidő: 2024. március 6.

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

 

 

 

108/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

A megállapított fegyelmi vétség elkövetése miatt a polgármesterrel szemben kiszabható fegyelmi büntetések közül,

a Kttv. 225/E. § (2) bekezdésének b) pontja alapján a polgármester illetményét 20%-kal csökkenti, 2024. szeptember 30-ig.

A Képviselő-testület tájékoztatja a polgármestert, hogy a határozat elleni jogorvoslatot a Kttv. biztosítja az alábbiak szerint:

„159. § (1) A fegyelmi határozatot az ellene benyújtott kereset jogerős elbírálásáig – a hivatalvesztés büntetés kivételével – végrehajtani nem szabad. Ha azonban a kormánytisztviselő a kereset benyújtására nyitva álló határidő eltelte vagy a kereset jogerős elbírálása előtt a kormányzati szolgálati jogviszonyát megszünteti, a határozat azonnal végrehajthatóvá válik.”

Ezen rendelkezés alapján a polgármester a jelen határozat közlésétől számított 30 napon belül keresetet terjeszthet elő a közszolgálati jogvitára vonatkozó szabályok szerint a Budapest Környéki Törvényszéken. A határidő elmulasztása jogvesztő!

Felelős: Gulyás Tamás István polgármester

Határidő: 2024. március 6.

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

109/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálati Jelentésben foglaltak alapján megállapítja, hogy a polgármester gondatlan károkozást követett el Nagytarcsa Község Önkormányzata kárára, amelyért

a Kttv. 225/G. § (3) bekezdése szerint a polgármester négyhavi illetménye erejéig felelős, mert a gazdálkodásra vonatkozó szabályok súlyos megsértésével és az ellenőrzési kötelezettség elmulasztásával, hiányos teljesítésével okozott kárt.

A Képviselő-testület tájékoztatja a polgármestert, hogy a határozat elleni jogorvoslatot a Kttv. biztosítja az alábbiak szerint:

„159. § (1) A fegyelmi határozatot az ellene benyújtott kereset jogerős elbírálásáig – a hivatalvesztés büntetés kivételével – végrehajtani nem szabad. Ha azonban a kormánytisztviselő a kereset benyújtására nyitva álló határidő eltelte vagy a kereset jogerős elbírálása előtt a kormányzati szolgálati jogviszonyát megszünteti, a határozat azonnal végrehajthatóvá válik.”

Ezen rendelkezés alapján a polgármester a jelen határozat közlésétől számított 30 napon belül keresetet terjeszthet elő a közszolgálati jogvitára vonatkozó szabályok szerint a Budapest Környéki Törvényszéken. A határidő elmulasztása jogvesztő!

Felelős: Gulyás Tamás István polgármester

Határidő: 2024. március 6.

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

110/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálati Jelentésben foglaltak alapján a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 377. § (1) bekezdése szerinti nagyobb értékre elkövetett hanyag kezelés miatt ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz.

Felelős: Gulyás Tamás István polgármester

Határidő: 2024. március 20.

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

111/2024 (III.05.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Vizsgálati Jelentésben foglaltak alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 70. § (1) bekezdése szerint közigazgatási pert indít a polgármester ellen sorozatos törvénysértő tevékenysége, illetve mulasztása miatti jogi felelősségének megállapítása iránt, a polgármester tisztségének megszűnése érdekében. Ugyanezen törvényhely (2) bekezdése alapján egyidejűleg – az azonnali jogvédelem szabályai szerint – indítványozza a polgármesternek e tisztségéből történő felfüggesztését.

Felelős: Gulyás Tamás István polgármester

Határidő: 2024. március 20.

A Képviselő-testület 3 igen, 3 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTOTTA

112/2024. (III.14.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NYÍLT ÜLÉS

 

  1. Nagytarcsai FLEX Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2023. évi beszámolójának elfogadása és 2024. évi támogatási kérelme

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Dienes János megbízási szerződésével kapcsolatos határozat módosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. HEMO bérleti és haszonkölcsön szerződések jóváhagyása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Közétkeztetési szolgáltatás tárgyú beszerzési eljárás nyertes pályázójának kiválasztása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Javaslat a Képviselő-testület 228/2022.(X. 06.) számú határozatának visszavonására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Kameraszabályzat elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Polgármester 2024. évi szabadságterve

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Múzeumi terület tulajdonjoga átadásának kérelmezése

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. SzMSz-rendelet módosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Zongora vásárlása, ingyenes használatba adása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

113/2024. (III.14.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványokat minősített többséggel napirendre veszi:

 

  1. Nagytarcsai FLEX Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2023. évi beszámolójának elfogadása és 2024. évi támogatási kérelme

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Dienes János megbízási szerződésével kapcsolatos határozat módosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. HEMO bérleti és haszonkölcsön szerződések jóváhagyása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Közétkeztetési szolgáltatás tárgyú beszerzési eljárás nyertes pályázójának kiválasztása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Javaslat a Képviselő-testület 228/2022.(X. 06.) számú határozatának visszavonására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Kameraszabályzat elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Polgármester 2024. évi szabadságterve

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Múzeumi terület tulajdonjoga átadásának kérelmezése

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. SzMSz-rendelet módosítása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Zongora vásárlása, ingyenes használatba adása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

114/2024. (III.14.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a FLEX Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2023. évi beszámolóját elfogadja.

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

115/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a FLEX Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatási kérelmét jóváhagyja, és 2024. évi tervezett kiadásaikra 7.895.000 Ft összegben támogatást nyújt a 2024. évi önkormányzati költségvetés terhére, mely a 066020 Város és Község Gazdálkodási Kormányzati funkció K512 egyéb civil vagy más nonprofit szervezet egyéb működési célú támogatások kiadásai előirányzata rovaton rendelkezésre áll.

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024.03.20.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

116/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 100/2024. (II. 26.) számú határozatát visszavonja.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 14.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

117/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata településrendezési, településfejlesztési, beruházási tárgykörökben szakmai tanácsadásra, képviseletre, koordinációra vonatkozó feladatainak ellátásával Dienes János okleveles építészmérnököt (3530 Miskolc, Melinda utca 12.) bízza meg.

A megbízási díj bruttó 18.000,- Ft/óra, melyet teljesítésigazolás nyomán, havonta fizet meg a megbízó Önkormányzat. A megbízás alapján kifizetendő becsült összeg legfeljebb 500.000,- Ft/hó lehet. Ennél nagyobb összeg kifizetését csak a Képviselő-testület vagy annak bizottsága hagyhatja jóvá.

 

A megbízáshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben a 066020 város és községgazdálkodás COFOG K513 tartalékok (általános) előirányzatáról átcsoportosítás szükséges a K122 Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottaknak fizetett juttatások teljesítése K2 (szochó) munkáltatókat terhelő járulékok előirányzata (13% szochó) rovatokra.

 

A Képviselő-testület felhatalmazza, egyben kötelezi a polgármestert a szerződés előkészítésére, aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

 

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 20.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

118/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződés tervezetében „Nagyterem” elnevezésű helyiségét – a 271/2023. számú KT határozattal elfogadott HEMO Művelődési Ház Átmeneti Használati Szabályzat 3. számú mellékletében meghatározott díjtételek alapján – bruttó 180.000,- Ft összegű bérleti díj ellenében bérbe adja a Együtt Nagytarcsáért Egyesületnek „a MozgásKlinika Országos Munkahelyi Derékfájás szűrőprogramja és előadása” megtartása céljából. A bérlet időtartama: 2024. március 22. (péntek) 08:00 – 17:00.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 20.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

119/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződés tervezetében „Nagyterem” elnevezésű helyiségét – a 271/2023. számú KT határozattal elfogadott HEMO Művelődési Ház Átmeneti Használati Szabályzat 3. számú mellékletében meghatározott díjtételek alapján – bruttó 20.000,-Ft összegű bérleti díj és 20.000,-Ft takarítási és ügyeleti díj ellenében „Március 15-i ünnepség” megtartása céljából bérbe adja a Együtt Nagytarcsáért Egyesület részére. A bérlet időtartama: 2024. március 16. (szombat) 14:00 – 16:00.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 14.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTVA

 

120/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződés tervezetében „Nagyterem” elnevezésű helyiségét, valamint 17 bankett asztalt és 100 db bankett széket – a 271/2023. számú KT határozattal elfogadott HEMO Művelődési Ház Átmeneti Használati Szabályzat 3. számú mellékletében meghatározott díjtételek alapján – bruttó 89.400,-Ft összegű bérleti díj és 20.000,-Ft takarítási és ügyeleti díj ellenében, magáncélú rendezvény megtartása céljából bérbe adja Vén Mariann helyi lakosnak. A bérlet időtartama: 2024. április 6. (szombat) 13:00 – 20:00.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

121/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete – Településfejlesztési és Üzemeltetési Bizottsága 30/2024. (III. 11.) számú határozatára is tekintettel – 228/2022. (X. 06.) számú határozatát visszavonja.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 18.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

122/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy Nagytarcsa Község nevelési-oktatási és szociális intézményei részére biztosított közétkeztetési szolgáltatás tárgyú beszerzési eljárásban az FH Gasztro Kft. ajánlattevő ajánlata érvénytelen, tekintettel arra, hogy ajánlattevő az A-B menüváltozatra ajánlatot nem tett, míg az 1. változatra tett ajánlata kapcsán sem fogadott el minden ajánlattételi feltételt, így érvényes ajánlatot nem tett, azaz az FH Gasztro Kft. ajánlattevő ajánlata nem felel meg az ajánlattételi felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételeknek, ezért az érvénytelen.

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

123/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy a Prizma-Junior Zrt. (2209 Péteri, Bereki utca 30.). ajánlattevő, ajánlata megfelel az ajánlattételi felhívásban és dokumentumokban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, továbbá ajánlattevő a szerződés teljesítésére alkalmas, az ajánlattevő vonatkozásában nem áll fenn kizáró ok, ezen ajánlattevő ajánlata érvénytelenségi ok hiányára tekintettel érvényes.

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

124/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Prizma-Junior Zrt. (2209 Péteri, Bereki utca 30.). ajánlattevő „2. változat” megjelölésű ajánlatát fogadja el, és a Prizma-Junior Zrt-t kihirdeti a beszerzési eljárás nyertesének.

A beszerzéshez szükséges fedezet az Önkormányzat és Intézményei 2024. évi költségvetésének K332 vásárolt élelmezés teljesítése, valamint a K351 működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó teljesítése rovatokon rendelkezésre áll.

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024.03.22.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

125/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Barna Ervin alpolgármester ügyrendi javaslatára a „Zongora vásárlása, ingyenes használatba adása” napirendi pontot előbb veszik a megérkezett vendégre tekintettel.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

126/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy megvásárolja a Hollósy Zongoraterem kínálatában szereplő Yamaha G2 zongora (fekete magasfényű) 169 cm. hangszert bruttó 2.450.000, -Ft összegben.

 

A vásárláshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K64 egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése, teljesítése valamint K67 beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó teljesítése sorain rendelkezésre áll.

 

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a beszerzés lebonyolítására és a Nagytarcsai Alapfokú Művészeti Iskolával az ingyenes használat szerződéses rendezésére.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.03.18.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

127/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 225/C. § (1)-(4) bekezdéseiben foglaltak alapján Gulyás Tamás István főállású polgármester 2024. évi szabadságának ütemtervezetét az alábbiak szerint jóváhagyja.

 

Tervezett szabadság:

2024.03.07 2024.03.18 7
2024.04.02 2024.04.05 4
2024.06.24 2024.06.28 5
2024.07.01 2024.07.05 5
2024.07.22 2024.07.26 5
2024.09.02. 2024.09.13. 10
Összesen: 36

 

Felelős: polgármester/képviselő-testület

Határidő: folyamatos

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

128/2024.(III.14.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a nemzeti vagyonba tartozó Nagytarcsai Múzeumi Kiállítóhely 147 hrsz.-ú, „kivett beépítetelen terület” megnevezésű ingatlan (szabadtéri színpad és padok területrész) ingyenes átadása tárgyában kérelemmel fordul az MNV. Zrt felé.

Felelős: polgármester, Nagytarcsai Múzeumi Kiállítóhely intézményvezetője

Határidő: 2024. 03. 31.

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

129/2024. (III.27.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2023. (X. 31.) önkormányzati rendelet 8. § (5) bekezdése alapján az alábbi sürgősségi indítványokat minősített többséggel napirendre veszi:

 

  1. Pályázat benyújtása „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT II.” HULLADÉKFELSZÁMOLÁSI PÁLYÁZAT című felhívásra

Előterjesztő: Bardócz Gábor képviselő

 

  1. Főkönyvelői feladatok ellátása

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

 

  1. A Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház terembérleti szerződései

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi közbeszerzési terve

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Alpolgármester tiszteletdíjának megemelése

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra és Rédei Attila képviselők

 

  1. Nagytarcsa, 0118/2, 0118/3, 0118/4, 0118/5, 0118/6, és 198 helyrajzi számú – Magyar Állam tulajdonában álló – ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásának ügye

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

130/2024. (III.27.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

NYÍLT ÜLÉS

  1. Javaslat a településrendezési eszközök 6. sz. módosítására – partnerségi egyeztetés lezárására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

ZÁRT ÜLÉS

  1. Pályázat benyújtása „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT II.” HULLADÉKFELSZÁMOLÁSI PÁLYÁZAT című felhívásra

Előterjesztő: Bardócz Gábor képviselő

 

  1. Vitáris Márk 2023. évi albérleti hozzájárulásának elszámolása

Előterjesztő Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nkubitoné Szabó Tünde Ibolya 2023. évi albérleti hozzájárulásának elszámolása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjének béremelése

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

NYÍLT ÜLÉS

 

  1. Javaslat a szociális intézményben alkalmazandó intézményi térítési díjakról szóló 15/2023. (VII. 11.) önkormányzati rendelet módosítására

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

 

  1. Javaslat Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről szóló 23/2023. (XI.17.) önkormányzati rendelete módosítására

Előterjesztő: Berki Katalin intézményvezető

 

  1. Javaslat Nagytarcsa közigazgatási területén szabálytalanul tárolt üzemképtelen, roncs és elhagyott járművek tárolásának szabályaira vonatkozó rendelet megalkotására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. évi összefoglaló belső ellenőri jelentés megtárgyalása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Beszámoló fogorvosi tevékenységről

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Peter Cerny Alapítvány 2023. évi támogatás elszámolása és 2024. évi támogatási kérelme

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Rákóczi Szövetség támogatási kérelme

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Önkormányzat NETTEL Trade Kft-vel kötött szerződésének átkötése a Bölcsődére (tűzjelző rendszer karbantartása)

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Civil szervezetek 2023. évi beszámolóinak elfogadása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Civil szervezetek 2024. évi pályázatainak elbírálása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Csillagszem Óvoda munkaterve

Előterjesztő: Hauptmanné Baraksó Katalin intézményvezető

 

  1. Kérelem Nagytarcsa Község névhasználatának engedélyezéséhez

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Javaslat Bethlen Gábor utca érintett szakaszán (hrsz.:1303/11, 1303/15, 1303/16) lévő ingatlanok ivóvíz és kommunális szennyvíz ellátása tárgyában

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Gödöllő-Vác Térségi Környezetvédelmi Beruházó és Szolgáltató Vízgazdálkodási Társulat üzemeltetési szerződésének felmondása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Javaslat az FCSM által megtervezett ivóvíz-körvezetékek kiépítéséhez megrendelés elkészítésére két helyszínen Rozmaring utca – Honfoglalás utca és Pipacs utca- Pesti út csomópontokban

Előterjesztő: Jurics Jolán a Településfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság elnöke

 

  1. Műszaki csoportvezető által elkészített jelentés megvitatása

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

 

  1. Főkönyvelői feladatok ellátása

Előterjesztő: dr. Kuji Eszter jegyző

 

  1. A Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház terembérleti szerződései

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi közbeszerzési terve

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Alpolgármester tiszteletdíjának megemelése

Előterjesztő: Berna-Pataki Szandra és Rédei Attila képviselők

 

  1. Nagytarcsa, 0118/2, 0118/3, 0118/4, 0118/5, 0118/6, és 198 helyrajzi számú – Magyar Állam tulajdonában álló – ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásának ügye

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Egyebek

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

131/2024. (III.27.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a „Javaslat a településrendezési eszközök 6. sz. módosítására – partnerségi egyeztetés lezárására” napirendi pontot leveszi napirendről.

 

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

132/2024. (III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a zárt ülésen engedélyezi Bodor Norbert külsős Bizottsági tag és Faludi János érintett fél jelenlétét.

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

133/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti zárt napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

ZÁRT ÜLÉS

  1. Pályázat benyújtása „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT II.” HULLADÉKFELSZÁMOLÁSI PÁLYÁZAT című felhívásra

Előterjesztő: Bardócz Gábor képviselő

 

  1. Vitáris Márk 2023. évi albérleti hozzájárulásának elszámolása

Előterjesztő Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nkubitoné Szabó Tünde Ibolya 2023. évi albérleti hozzájárulásának elszámolása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

  1. Nagytarcsai Közszolgáltató Kft. ügyvezetőjének béremelése

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

 

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024.03.20.

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

134/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata a „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT II.” című pályázati felhívásra pályázatot nyújt be.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

135/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Képviselő-testülete úgy dönt, hogy:

  • Vitáris Márk Tamás részére nyújtott 2023. évi lakhatási támogatás felhasználására vonatkozó elszámolást elfogadja.
  • Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről 8 munkanapon belül írásban tájékoztassa a Támogatottat.

Határidő: döntés azonnal

kiértesítés 8 munkanapon belül

Felelős: Hivatal útján Polgármester

A Képviselő-testület 6 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

136/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Képviselő-testülete úgy dönt, hogy:

  • Nkubitoné Szabó Tünde Ibolya részére nyújtott 2023. évi lakhatási támogatás felhasználására vonatkozó elszámolást elfogadja.
  • Az intézmény vezetőjétől kapott tájékoztatás alapján 2024. januárjától megállapított pedagógus béremelések hatására megszűnni látszik a tanárhiány, ezért a Képviselő-testület a támogatást 2024. július 31-től visszavonja.
  • Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről 8 munkanapon belül írásban tájékoztassa a Támogatottat.

Határidő: azonnal

Felelős: Hivatal útján Polgármester

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

137/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat (zárt)

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjének bérét bruttó 12%-kal megemeli.

A kiadás a Kft. 2024. évi elfogadott üzleti tervében szerepel költségként, így további költséget nem jelent az Önkormányzat költségvetésben.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADVA.

 

138/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Nagytarcsai Polgármesteri Hivatal 2023. évi összefoglaló belső ellenőrzési jelentését.

Felelős: jegyző

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

139/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa település fogorvosa 2023. évi beszámolóját elfogadja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

140/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy:

  • A Peter Cerny Alapítvány részére nyújtott mindösszesen 200 000,- Ft támogatás felhasználására vonatkozó szakmai beszámolót és pénzügyi elszámolást elfogadja.
  • Felkéri a Polgármestert, hogy a döntésről 8 munkanapon belül írásban tájékoztassa a támogatott szervezetet.

Határidő: döntés azonnal

kiértesítés 8 munkanapon belül

Felelős: Hivatal útján Polgármester

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

141/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy:

  • A Peter Cerny Alapítvány részére 400.000, – Ft támogatást nyújt 2024. évi tevékenységük hozzájárulásaként.

A támogatáshoz szükséges fedezet az Önkormányzat 2024. évi költségvetésének 066020 Város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K512 Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezetnek egyéb működési célú támogatások kiadásai előirányzati soron rendelkezésre áll.

  • Felkéri a Polgármestert a támogatási szerződés aláírására, és a szükséges intézkedések megtételére.

Határidő: döntés azonnal

támogatási szerződés megkötése és támogatás folyósítása a döntéstől számított 30 napon belül

Felelős: Hivatal útján Polgármester

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

142/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Képviselő-testülete úgy dönt, hogy:

  • A Rákóczi Szövetség Alapítvány részére 100.000, – Ft támogatást nyújt 2024. évi tevékenységük hozzájárulásaként.

A támogatáshoz szükséges fedezet az Önkormányzat 2024. évi költségvetésének 066020 Város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K512 Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezetnek egyéb működési célú támogatások kiadásai előirányzati soron rendelkezésre áll.

  • Felkéri a Polgármestert a támogatási szerződés aláírására, és a szükséges intézkedések megtételére.

Határidő: döntés azonnal

támogatási szerződés megkötése és támogatás folyósítása a döntéstől számított 30   napon belül

Felelős: Hivatal útján Polgármester

A Képviselő-testület 1 igen, 4 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTJA.

 

143/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Tiszta Falunkért Civil Egyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

144/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Blaskovits Alapítvány a Gyermekekért 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

145/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Füzesliget Lakópark Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

146/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Szilasmente Csoport 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

147/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

148/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nagytarcsai Tömegsport Egyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

149/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Princess Fitness Sportegyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

150/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nagytarcsai Szlovákok Önkormányzata 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

151/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

152/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Béta Motor Sportegyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

153/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja Kövér Péter egyéni vállalkozó 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

154/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja Kövér Péterné egyéni vállalkozó 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

155/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nagytarcsai Rozmaring Néptánc Egyesület 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

156/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy elfogadja a Nagytarcsai Futball Klub 2023. évi támogatás felhasználásáról szóló pénzügyi, szakmai beszámolóját.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

157/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata 3.000.000 forint összegben támogatja a Béta Motor Sportegyesület rendezvényeit és azok lebonyolítását. Egyben javasolja a Képviselő-testület a rendezvény időpontjának módosítását június 8-9-ről, amennyiben lehetséges.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 4 igen, 1 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

158/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata 8.870.000 forint összegben támogatja a Nagytarcsai Tömegsport Egyesület sport szakosztályainak működését, rendezvényeinek lebonyolítását.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

159/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata 9.385.000 forint összegben támogatja a Füzesliget Lakópark Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület 2024. évi kulturális programtervének megvalósítását.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

160/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 2024. március 27-i nyílt ülést 21 óra után folytatja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

161/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy Nagytarcsa Község Önkormányzata 24.198.295 forint összegben támogatja a 2024. évre tervezett gyereknapi rendezvényének és Ligetfesztivál projektjének megvalósítását. Fedezet a 2024. évi költségvetésben az általános céltartalék keret.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

162/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Csillagszem Óvoda 2023/2024. évi munkatervét jóváhagyja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

163/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy engedélyezi a „Nagytarcsa” név használatát Huri Tamás kérelmező részére az általa képviselt Együtt Nagytarcsáért Egyesület megnevezésében.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 0 igen, 5 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELUTASÍTJA.

 

164/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, 2142 Nagytarcsa Bethlen Gábor érintett szakaszának (hrsz.:1303/11, 1303/15, 1303/16) közműves vízellátás és egyúttal csatornázás fejlesztését támogatja, a vízjogi létesítési engedélyezési eljárás lefolytatásához elvi hozzájárulás (nyilatkozat) kiadható.

Felelős: polgármester

Határidő: döntést követő 1 héten belül

A Képviselő-testület 4 igen, 0 nem, 1 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

165/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Gödöllő-Vác Térségi Környezetvédelmi Beruházó és Szolgáltató Vízgazdálkodási Társulat üzemeltetési szerződését felbontja.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

166/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete úgy határoz, hogy az FCSM Zrt-vel fennálló keretmegállapodás alapján, a Nagytarcsa ivóvíz hálózaton csomópont kialakítási munkáinak a megrendelését engedélyezi, összesen 9.300.000 Ft + Áfa értékben.

A megrendelés fedezete a 2024. évi költségvetésben betervezésre került.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

167/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Hivatal Műszaki Csoportjának jelenlegi 5 fős státuszát további 2 fővel megemeli, úgymint:

  • 2 fő műszaki ügyintéző
  • K1101 Törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzat sorra: 10 800 000,- Ft
  • K 1103 Céljuttatás, projektprémium előirányzat sorra: 900 000,- Ft
  • K1107 Béren kívüli juttatások előirányzat sorra: 600 000,- Ft
  • K1108 Ruházati költségtérítés teljesítése előirányzat sorra: 450 000,-Ft
  • K2 Munkaadókat terhelő járulékok megfelelő soraira összesen: 1.747 500,-Ft

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. 03. 28.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

168/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy megbízza Nagytarcsa Polgármesteri Hivatalának Jegyzőjét, kössön szerződést az SZKKI Data Kft.-vel (képviseli: Szabó Zsuzsanna, 2081 Piliscsaba, Ferenc-forrás útja 12., adószám: 13935139-2-13) Nagytarcsa Község Önkormányzata és intézményei főkönyvelői feladatainak ellátására havi 750 000,- Ft + ÁFA/hó, azaz 750 000,-Ft + 202 500,-Ft = 952 500,-Ft /hó összegben 2024.04.01. – 2024.12.31. időtartamra, melyet szükség esetén Képviselő-testületi határozat alapján meghosszabbíthat.

 

A szolgáltatás megrendeléséhez szükséges keretet az Önkormányzat költségvetéséből 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció K513 Tartalékok előirányzata sorról átcsoportosítani szükséges a Polgármesteri Hivatal költségvetésének 011130 általános igazgatási tevékenység kormányzati funkció, K336 szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások előirányzata, valamint K351 működési célú általános forgalmi adó előirányzat soraira.

A Képviselő-testület felkéri a Jegyzőt a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: Jegyző útján polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

169/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiségét bruttó 82.000 Ft összegért bérbe adja Papp János részére. A bérleti szerződés tartalmazza a Bérlő által kért berendezési eszközöket (10 db bankett asztal és 60 db bankett szék), a terem bérlésének összegét és a hétvégi takarítási, ügyeleti díjat is. A bérlet időtartama 2024. április 27. 12 óra és 20 óra között.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

170/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/alkalom díjért bérbe adja Tóth Erika részére. A bérlet időtartama: hétfő 16:00 és 18:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. április 30-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

171/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiségét bruttó 5.000 Ft/90 perc díjért bérbe adja Juhász Orsolya Judit részére. A bérlet időtartama: hétfő 18:30 és 20:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. április 30-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

172/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/alkalom díjért bérbe adja Magyarné Ugari Alexandra részére. A bérlet időtartama: kedd 17:00 és 18:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. április 30-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

173/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződésben irodaként meghatározott helyiségét bruttó 2.000 Ft/60 perc díjért bérbe adja Kardosné dr. Szilasi Éva részére. A bérlet időtartama: hétfő 10:00 és 11:00 óra közötti időtartam. A szerződés 2024. április 30-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

174/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Princess Fitness Sportegyesülettel határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.04.30. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

175/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést Miklós Erikával határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.04.30. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

176/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést Borsós Borbálával határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.04.30. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

177/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Nagytarcsai Hagyományörző Kulturális Egyesület kórus próbájáról határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.04.30. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

178/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a korábban megkötött, határozatlan idejű szerződést a Nagytarcsai Hagyományörző Kulturális Egyesület tánc próbájáról határozott időre módosítja. A bérleti szerződés 2024.04.30. napjáig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

179/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház bérleti szerződésben kisteremként meghatározott helyiséget bruttó 5.000 Ft/90 perc díjért bérbe adja Zavicsa-Varga Viktória részére. A bérlet időtartama szerda 18:30-20:00 óra, péntek 8:30-10:00 óra közötti időtartamra. A szerződés 2024. április 30-ig érvényes.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

180/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház haszonkölcsön szerződésben nagyteremként és kisteremként meghatározott helyiségét haszonkölcsönbe adja a Nagytarcsai Alapfokú Művészeti Iskola részére. A haszonkölcsön-szerződés tartalmazza a Kölcsönvevő által kért berendezési eszközöket (125 db bankett szék). A bérlet időtartama 2024. április 29. 16 óra és 19 óra 30 perc közötti időtartamra.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

181/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Ház bérleti szerződésben nagyteremként meghatározott helyiségét haszonkölcsönbe adja a Nagytarcsai Evangélikus Egyházközség részére. A haszonkölcsön-szerződés tartalmazza a Kölcsönvevő által kért berendezési eszközöket (6 db bankett asztal és 60 db bankett szék). A bérlet időtartama 2024. április 21. 12 óra és 17 óra közötti időtartam.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

182/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja Nagytarcsa Község Önkormányzatának 2024. évi közbeszerzési tervét.

Felkéri a polgármestert, hogy intézkedjen annak közzétételéről.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

183/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Barna Ervin társadalmi megbízatású alpolgármester úr tiszteletdíját 380.250 Ft-ban állapítja meg.

A tiszteletdíj és a költségtérítés fedezete az Önkormányzat költségvetésében rendelkezésre áll a 011130 Önkormányzatok általános igazgatási tevékenysége kormányzati funkció K121 választott tisztségviselők juttatásainak teljesítése és K2 járulékok sorain.

A Képviselő-testület felkéri a Polgármestert a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

184/2024.(III.27.) Képviselő-testületi határozat 

1.) Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a 92/2019. (IV. 29.) számú Képviselő-testületi határozatában kezdeményezett Nagytarcsa 0118/2, 0118/3, 0118/4, 0118/5, 0118/6 és a 198 helyrajzi számú ingatlanok 1/1 tulajdoni hányadban történő ingyenes önkormányzati tulajdonba adásának kérelmét fenntartja a 0118/2, 0118/3 és a 198 helyrajzi számú ingatlanok esetében, valamint az időközben megosztott 0118/4, 0118/5 ingatlanokból létrejött 093/404, 093/408, 093/409, 093/410, 093/413 helyrajzi számú ingatlanok vonatkozásában.

 

2.) Az ingatlanokat az Önkormányzat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. és 12. pontjaiban meghatározott településfejlesztés, településrendezés; és honvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem feladatainak ellátása érdekében kívánja tulajdonba venni és felszíni csapadékvizek elvezetésének céljára kívánja felhasználni.

 

3.) Nagytarcsa Község Önkormányzata továbbiakban is vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek – ideértve az ingatlanvagyon-érték megállapítás-, valamint a művelési ág szükséges megváltoztatásának költségét – megtérítését.

 

4.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Nagytarcsa külterület 0118/2, 0118/3, 198, 093/404, 093/408, 093/409, 093/410, 093/413 helyrajzi számú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, és valamennyi nyilatkozatot megtegyen.

 

5.) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Nagytarcsa külterület 0118/2, 0118/3, 198, 093/404, 093/408, 093/409, 093/410, 093/413 helyrajzi számú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó megállapodást aláírja.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. április 5.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

185/2024. (IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a megküldött meghívó szerinti napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el:

 

NYÍLT ÜLÉS

 1. Településrendezési eszközök 6. számú módosítása – partnerségi egyeztetés lezárása

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. HEMO Művelődési Ház terembérleti igényei

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

3.  Javaslat megbízási szerződés kötésére gyermekek részére tartandó fejlesztőprogramok megvalósítására

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat tervezési-tanácsadási megbízási szerződés kötésére

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. Javaslat időskorúak buszos kirándulásának megszervezésére

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

  1. A Magyar Állam tulajdonában álló, Nagytarcsa, belterület 503/4 és 503/9 helyrajzi számú ingatlanok ingyenes átadásával kapcsolatos döntés felülvizsgálata

Előterjesztő: Barna Ervin alpolgármester

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

186/2024. (IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy:

  1. a beérkezett partneri véleményeket részben elfogadja, a HÉSZ tervezet 49/A. § (1) bekezdés táblázat első sorában a beépítési módot oldalhatárosra módosítja és a harmadik sor kialakítható legkisebb telekszélesség értékét törli, valamint az (5) bekezdés szövegét a következők szerint módosítja: „ az építési helyen belül a szabadonálló beépítést is engedélyezni kell, ha egyidejűleg fennáll, hogy legalább 18 m telekszélesség rendelkezésre áll, valamint a szomszédos telkeken kialakult beépítés megengedi és utcaképi szempontból szükségessé teszi a szabadonálló beépítést”,
  2. Faludi János beérkezett észrevételének visszavonására tekintettel, a belterület 824 hrsz-ú ingatlan Lf-2 jelű övezetben marad,
  3. a beérkezett partneri véleményeket a 49/A. § (7) bekezdésére vonatkozóan elutasítja, a tervezetben javítást nem eszközöl,
  4. felhatalmazza a polgármestert a javított tervdokumentáció alapján a záró szakmai vélemény kezdeményezésére a Pest Vármegyei Kormányhivatal állami főépítészénél.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. május 31.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

187/2024. (IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a bérleti szerződés tervezetében „Konyha/Kisterem” elnevezésű helyiségét – a 271/2023. számú KT határozattal elfogadott HEMO Művelődési Ház Átmeneti Használati Szabályzat 2. számú mellékletében meghatározott díjtételek alapján – bruttó 12.500,-Ft/alkalom/2óra összegű bérleti díj ellenében bérbe adja a Ért-Ed Alapítványnak „gyerekfejlesztés” céljából. A bérlet időtartama: 2024.04.11. –2024.04.30., keddenként 16:00-tól 18:00-ig.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024. április 12.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

188/2024. (IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai HEMO Művelődési Háznak a haszonkölcsön szerződés tervezetében „Nagyterem” elnevezésű helyiségét, valamint az ahhoz tartozó 80 darab bankettszék és 20 darab bankettasztal berendezési tárgyat ingyenesen haszonkölcsönbe adja a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak a „Gödöllői Rendőrkapitányság évértékelő” rendezvényének megtartása céljából.

A haszonkölcsön időtartama: 2024. április 19. (péntek), 08:00 – 2024. április 20. (szombat) 08:00.

A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024. április 12.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA

 

189/2024.(IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a település iskolájában és önkormányzati óvodájában fejlesztési program keretében fejlesztési foglalkozások tartásával az Ért-ed Alapítványt (2600 Vác, Gombási út 32/b. 2/9.) bízza meg.

A megbízás fő tartalmi elemei:

 

Fejlesztő tevékenység megnevezése Minimális létszám Maximális létszám Foglalkozás időtartama Ár alakulása
Logopédia 4 fő 6 fő 45 perc 4.500.-/fő
Iskola előkészítő 5 fő 8 fő 45 perc 3.500.-/fő
Komplex mozgásfejlesztés 6 fő 10 fő 45 perc 3.500.-/fő
Pszichológia igény szerint igény szerint igény szerint 12.000.-/óra
Szülői edukáció igény szerint igény szerint igény szerint 600.-/fő
Pedagógus tréning igény szerint igény szerint igény szerint 1.750.-/fő
Pszichodráma /fő

 

A megbízáshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben 5 millió Ft keretösszegig a 066020 Város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K513 Tartalékok előirányzata sorain rendelkezésre áll.

A Képviselő-testület felhatalmazza, egyben kötelezi a polgármestert a szerződés előkészítésére, aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: Barna Ervin alpolgármester

Határidő: 2024.04.25.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

190/2024.(IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Csillagszem Óvoda (2142 Nagytarcsa, Sport u.) bővítésével kapcsolatosan az óvoda eredeti terveit készítő FPA Építészműhely Kft.-t (1061 Budapest, Káldy Gyula utca 1. II. em. 13/a. ajtó) szerzői felügyeleti közreműködéssel bízza meg.

A megbízás három alkalomra vonatkozik, bruttó 100.000,- Ft/nap megbízási díjért, melyet teljesítésigazolás nyomán kiállított számla alapján fizet meg a megbízó Önkormányzat.

A megbízáshoz szükséges forrás a 2024. évi költségvetésben a 066020 város-, és községgazdálkodás kormányzati funkció, K336 szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások teljesítése és K351 előzetesen felszámított áfa sorain rendelkezésre áll.

A Képviselő-testület felhatalmazza, egyben kötelezi a polgármestert a – tervekkel kapcsolatos szerzői jogok korlátozásmentes felhasználását is biztosító – szerződés előkészítésére, aláírására és a szükséges intézkedések megtételére.

Felelős: polgármester

Határidő: 2024.04.16.

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

191/2024.(IV.11.) Képviselő-testületi határozat

Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy határoz, hogy a Nagytarcsai Szociális Segítő részére időskorúak buszos kirándulására bruttó 500.000 forint összeget biztosít, az Önkormányzat költségvetésének 066020 Város- és községgazdálkodás kormányzati funkció, K512 Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezetnek egyéb működési célú támogatások kiadásai előirányzata soráról, melyet átcsoportosítani szükséges a Nagytarcsai Szociális Segítő Szolgálat költségvetésének megfelelő soraira.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.

 

192/2024.(IV.11.) Képviselő-testületi határozat

  • Nagytarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 204/2022.(IX.14.) képviselő-testületi határozatának felülvizsgálatával kapcsolatban úgy határoz, hogy a Magyar Állam tulajdonában álló – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága 376/2023. (XI.29.) IG számú határozatában megjelölt – Nagytarcsa, belterület 503/4, és az 503/9 helyrajzi számú, „kivett közterület” megnevezésű ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárásban kezdeményezi az MNV Zrt-nél az Önkormányzat erre vonatkozóan beadott kérelmének – „buszmegálló és P+R parkoló kialakítása céljából” szövegrész törlésével történő – , illetve a megállapodás-tervezet ennek megfelelő módosítását.

 

  • Nagytarcsa Község Önkormányzata továbbra is vállalja a tulajdonba adás érdekében felmerülő költségek – ideértve az ingatlanvagyon-érték megállapítás-, valamint a művelési ág szükséges megváltoztatásának költségét – megtérítését.

 

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Nagytarcsa, belterület 503/4, 503/9 helyrajzi számú ingatlanok ingyenes önkormányzati tulajdonba adásával kapcsolatos eljárás során – az 1.) pontban meghatározott döntésnek megfelelően – az MNV Zrt. felé teljes jogkörben eljárjon, valamennyi nyilatkozatot és szükséges intézkedést megtegyen, valamint a megállapodást az önkormányzat képviseletében aláírja.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

A Képviselő-testület 5 igen, 0 nem, 0 tartózkodással a határozati javaslatot ELFOGADTA.