Tájékoztatás az október 6-i Képviselő-testületi ülés főbb témáiról

Kedves Nagytarcsaiak!

Csütörtökön 21 napirendi pontban döntött a képviselő-testület. Ezek közül kérjük engedjék meg, hogy a leginkább közérdeklődésre számot tartó témákban röviden ismertessük a döntéseket:

1. Évekre visszanyúló nehézségek után, az új vezetés végre elindította a nagytarcsai víz- és csatornahálózat rendbetételét. Ennek eredményeként a tegnapi döntések következtében mintegy 100 millió forintot fordít az ivóvízhálózat fejlesztésére. Ennek egyik eleme a hidrogeológiai vizsgálat, amelynek indításáról szintén döntés született. Ez abban segít minket a későbbiekben, hogy tiszta képet kapjunk arról, mennyi a település alatt húzódó vízkészlet, ami meghatározza a hosszútávú fejlesztések irányát (saját víz vagy máshonnan kell vásárolni). Nagyobb ellátásbiztonságot és minőségibb karbantartást jelent az is, hogy döntöttünk a Fővárosi Csatornázási Művekkel történő keretszerződés aláírásáról. Szó volt a jelenlegi szolgáltatás stabilitása érdekében a 7-es és 8-as kutak kapacitásának növeléséről és vas- és mangánszűrőiről. A csatornarendszer új átkötésével tehermentesítjük az Iskola utcai szennyvíz ágat, amiről döntés született, illetve 420 darab vízóra cseréjéről is.
2. Hamarosan érkezik az új önkormányzati lap, várhatóan novemberben. Az ülésen döntés született a nyertes pályázóval történő szerződéskötésről. Az új lapszám 20 oldalas lesz, emellett a későbbiekben podcast formában is körül lesz járva néhány téma.
3. Támogattuk a Blaskovits Alapítvány a Gyermekekért munkáját.
4. Bevezetjük az évek óta várt közvilágítást az Ibolya utcában. Az ülésen döntöttünk a kivitelezővel történő szerződéskötésről.
5. Korszerűsítjük a Könyvtár fűtési rendszerét is.
Valamennyi határozat hamarosan elérhető lesz a www.nagytarcsa.hu oldalon.

Köszönjük a bizalmat!

Nagytarcsa Község Önkormányzata
Gulyás Tamás István polgármester