Összefogás a Budapestre bevezető Vidámvásár utca dugómentesítésére

Szemelvény Isaszeg Önkormányzatának helyi lapjából:

Összefogás a Budapestre bevezető Vidámvásár utca dugómentesítésére

Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa község polgármestere, Hatvani Miklós, Isaszeg város polgármestere és Gódor Lajosné, Dány község polgármestere levélben kereste meg Tarlós Istvántk, Budapest főpolgármesterét a Budapest XVI. kerület, Simongát és Vidámvásár utca kereszteződésében a reggeli és esti csúcsidőben tapasztalható torlódás, forgalmi dugó miatt.

A jelzett kereszteződésben a problémát a gépjárműforgalom jelenlegi szabályozatlansága okozza. A forgalom ezen a szakaszon annyira lelassul, hogy a reggeli és esti órákban több kilométer hosszú gépjárműsor torlódik fel. A kialakult torlódás miatt Dány, Isaszeg, Nagytarcsa települések felől a fővárost nem lehet elérni-elhagyni, mert a Vidámvásár utca, mint főútvonal és a 3102-es jelű út főváros felé torlódása ezt megakadályozza. A torlódások miatt a tömegközlekedésben részt vevő Volánbusz- és BKV – járatok sem tudják tartani a menetidőt.

Erre a helyzetre kértek segítséget Nagytarcsa, Isaszeg és Dány polgármesterei a főváros vezetőjétől, hogy a kialakult helyzet megszűntetése érdekében vizsgálja meg a folyamatos közlekedés lehetőségének megoldását. (például lámpás kereszteződés, körforgalom kialakítása).