Lakossági tájékoztató

Víz – kérdés:
Kistarcsa felől kijavításra került az a vízvezeték, ahonnan Nagytarcsára érkezik a víz. Ennek köszönhetően vízhiány – váratlan esemény bekövetkezése esetét kivéve – nem fordulhat elő. Az új kút engedélyeztetése folyamatban van, vizsgálata folyik.

Szennyvíz, vízelvezetés:
Sajnálatos módon az elmúlt időszakban több alkalommal is elromlott a szivattyú a Zrínyi utcai átemelőnél, amelyet a DPMV Zrt. a tőlük kapott tájékoztatás alapján megjavított. Tavaly kértünk vízjogi létesítési engedélyt a kiváltáshoz, amelyet most júniusban kaptunk meg, pénzügyi fedezetéről már korábban döntött a testület. Ezen határozattal került felkeresésre a DPMV Zrt. igazgatója, hogy elkezdhetik a munkálatokat. Nem csak a túlterheltség okozta a meghibásodást, hanem a csatornákba bedobált oda nem illő tárgyak, pl.: bugyi, melltartó, döglött nyúl, egészségügyi betét, nedves törlőkendő, stb. Ezúton is kérem a tisztelt Lakosságot, hogy az oda nem illő tárgyakat NE a WC-n húzzák le!
Felmerült az is, hogy többen illegálisan vezetik a csapadék vizet a csatornába. A DPMV Zrt. ezzel kapcsolatban moratóriumot hirdetett. A moratórium ideje lejárt, elkezdődnek az ellenőrzések. Kértem a DPMV-nél, hogy kezdjék nálam az ellenőrzést, majd a képviselő-testületi tagoknál, majd eztán következzen a lakosság.
Kérünk minden lakost, hogy az ingatlan előtti árkokat tartsák tisztán, mert az is akadályozhatja a víz elvezetését.

A fűnyírás folyamatos a településen, és nem csak az önkormányzati területeken, mert a Magyar Közút Zrt-nek nincs rá kapacitása.

Az ökológiai folyosó helyre állítása megtörtént a Felsőrét lakópark területén.

Az iskola bővítése folyamatban van, előre láthatólag szeptember 1-ig megtörténik az átadás.

A bölcsőde közbeszerzési eljárása folyamatban van. Mivel szükséges volt a műszaki tartalommódosítás az eredeti tervekhez képest, így annak átdolgozása vált szükségessé.

A megújult családsegítő épületében már működik a családsegítő és a gyógyszertár, hamarosan a fogorvosi rendelőben is újra elkezdődik a rendelés, ezt követően sor kerül az ünnepélyes átadóra.

A Pátria Takarékszövetkezettel annak ellenére, hogy számos helyszínt ajánlottunk fel (Polgármesteri Hivatal épülete, családsegítő, HEMO) a Pátria Takarékszövetkezet igazgató tanácsa nem javasolta elfogadásra ATM kihelyezését Nagytarcsán. A Takarékszövetkezet mellett megkerestük a számlavezető pénzintézetünket, az OTP-t, aki sajnos szintén nem élt az ATM kihelyezésének lehetőségével.

A Pénzügyi Bizottság legutóbbi ülése után az a vád illetett, hogy a kialakult vitában néma maradt a csengő. Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy a Pénzügyi Bizottság ülését nem a polgármester vezeti, hanem a Bizottság elnöke, neki van joga szót adni, elvenni, illetőleg a csengőt használni.

A Volánbusz Zrt-vel aláírásra került az új megállapodás, az új menetrend hamarosan megtalálható lesz a Nagytarcsa Község Önkormányzata Facebook oldalán és honlapján. Az új buszöblök, buszmegállók kialakítása hamarosan megkezdődik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy sem a község Facebook oldala, sem a honlapja nem „napilap”. Minden, ami aktuális igyekszünk a lakossággal közölni időben. Tesszük mindezt a község honlapján és Facebook oldalán. A többi Facebook oldalhoz nem szólunk hozzá, mivel az nem hivatalos információs oldala a településnek. Ezen kívül a kapacitás sincs meg arra, hogy minden oldal, minden kommentjére valaki reagálni tudjon.

A különböző hibabejelentések elérhetőségei megtalálhatók az Önkormányzat honlapján, illetve minden Nagytarcsai Tükörben. Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt Lakosságot, hogy sem az áram (villanyoszlopok, vezetékek), sem a Posta nem önkormányzati tulajdon. Az ezekkel kapcsolatos problémákat a tulajdonosnak kell jelezni.

A mai nap folyamán aláírásra kerül a szerződés a Főtáv Zrt-vel, így megnyílik a lehetőség, hogy a szolgáltatás távhővé váljon. Természetesen minden, az ott lakókat érintő kérdésben tájékoztatjuk az ott lakókat.

Tisztelettel:

Rimóczi Sándor Vilmos s.k.
polgármester