2022. évi népszámlálás – Pótösszeírás

Tájékoztatás népszámlálás keretében pótösszeírásról november 21. és 2022. november 28. között

A 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény (a továbbiakban: Törvény), valamint a 2021. évi népszámlálás végrehajtásával kapcsolatos egyes feladatokról szóló 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján Magyarországon – így Nagytarcsán is – 2022. október 1. és 2022. november 28. napja között népszámlálás kerül végrehajtásra.

A népszámlálás, az adatok összeírása a Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) szakmai irányításával történik.

A pótösszeírásra az interjús adatfelvételi szakaszt (terepmunkát) követően 2022. november 21. és 2022. november 28. között kerül sor. A Nagytarcsai Polgármesteri Hivatal Jegyzőjének (a továbbiakban: Jegyző), mint helyi népszámlálási felelősnek a feladata, hogy megszervezze a pótösszeírás lebonyolítását, melynek során meghatározza a pótösszeírás feltételeit, így annak helyszínét és ügyfélfogadási idejét.

Nagytarcsa község településen a pótösszeírás helyszíne:

Nagytarcsai Polgármesteri Hivatal
(2142 Nagytarcsa, Rákóczi utca 4. Díszterem)

A pótösszeírás időpontjai:

  1. november 21. – 2022. november 26. (hétfő – szombat) 9.00 – 12.00 óra,
  2. november 27. (vasárnap) 13.00 – 17:00 óra,
  3. november 28. (hétfő) 9.00 – 12.00 óra között.

A pótösszeírási időszakban az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a Jegyzőnél.

A pótösszeírásban résztvevő adatszolgáltatónak meg kell adnia a kimaradt személy háztartásának címét, függetlenül attól, hogy eredetileg a cím a település mely körzetében volt megtalálható. Minden címen ki kell tölteni a lakáskérdőívet (már összeírt háztartásból kimaradt személy esetében akár újból) és annyi személyi kérdőívet, ahány személyt korábban nem írtak össze. Amennyiben a háztartásban élő valamennyi személy kimaradt, abban az esetben a lakás kérdőív mellett minden személyről fel kell venni személyi kérdőívet.

A Törvény 3. § (1) bekezdése értelmében az adatszolgáltatás kötelező.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pótösszeírási időszak lezárását követően már nincs lehetőség újonnan jelentkező személyek összeírására!

A pótösszeírás megadott időpontjaira a gyorsabb lebonyolítás érdekében lehet előzetesen is jelentkezni dr. Kuji Eszter jogi referensnél a jogasz@nagytarcsa.hu, másolatban Kavaleczné dr. Komolai Edina jegyzőnél, mint helyi népszámlálási felelősnél a jegyzo@nagytarcsa.hu  e-mail címen.

Kavaleczné dr. Komolai Edina jegyző, helyi népszámlálási felelős s.k.